SPILT SIDEN SIST//

Sjarmerende Grenland

Med åpne armer blir man møtt velkommen på Grenland og Omegn Golfklubb. Bare husk trallen, den trengs i de bratte oppoverbakkene.

Grenland & Omegn GK
Grenland & Omegn GK

Godt plassert mellom jorder, boliger og tykk skog noen kilometer nord for Skien finner man 18 morsomme og interessante hull som beveger seg med terrenget. Selve banen er delt i to, med seks hull på nedsiden av klubbhuset og de resterende tolv på oversiden. I løpet av de første seks møter man godt balanserte hull som inneholder alt fra krevende par 3-hull til lengre par 5-hull som kan friste den langtslående til å prøve seg på et helteslag fra fairway.

Banen byr jevnlig på forskjellige utfordringer, men det er en som går igjen på nesten hvert eneste hull: høydeforskjeller. De kommer tydelig frem på den andre sløyfen som starter med et langt par 5-hull som går i slak oppoverbakke hele veien opp til green. Derfra blir vurdering av høydeforskjell et konstant element hele veien inn, noen ganger til din fordel (og noen ganger til din frustrasjon).

Beste: Hull 9. Par 4, 317 m (tee 58) – 257 m (tee 50). Hullet som er døpt «Utsikten» kan skryte av et flott skue mot klubbhuset.

Svakeste: Hull 10. Par 3, 144 m (tee 58) – 123 m (tee 50). Blindt par-3 i kraftig oppoverbakke. Kort green som er vanskelig å treffe.

Vanskeligste: Hull 8. Par 4, 356 m (tee 58) – 299 m (tee 50). Smalt hull fra tee, derfor viktig med et sikkert utslag.

Banetype: Park- og skogsbane

VURDERING OG PRIS

Pluss:

+ Varierende og spennende hull

+ Hyggelig atmosfære med fin terrasse

+ Gode priser

+ Lang og bred driving-range, nærspillsområde og korthullsbane

Minus:

- Store høydeforskjeller, særlig siste ni. Blir tungt å gå mot slutten av runden

Priser:

Voksen fra 400 til 600 kroner

Junior fra 200 til 300 kroner

Hvor mange baller trenger du? Mange smale hull, så vi anbefaler et par flere enn vanlig.

Powered by Labrador CMS