bmw championship//

Banerekord og seier etter spinnvill avslutning

Etter å ha spilt en backnine som gjorde det enkelt å dra assosiasjoner til Tiger Woods i glansdagene, vant Viktor Hovland BMW Championship i Illinois – to slag foran Scottie Scheffler og Matt Fitzpatrick.

Viktor Hovland poserer med troféene etter triumfen i BMW Championship søndag.
Publisert Sist oppdatert

Norske Viktor Hovland leverte da det gjaldt som mest søndag. Etter å ha vaket bak det som så ut til å bli en duell mellom Scottie Scheffler og Matt Fitzpatrick, satt Hovland fyr på banens siste ni, og snek seg samtidig opp til en andreplass i FedEx Cup-sammendraget.

Ny fantastisk start

Gårsdagens kanonrunde åpnet med eagle på hull 1, etterfulgt av birdier på 3 og 7. I stedet for å bruke søndagen som hviledag vartet Hovland opp med et nytt birdieshow. Han nådde ikke helt frem til green på to denne gangen, men slo en leken 25-meters wedge som gjorde to små hopp, før den stoppet like ved hullet og gjorde putten for birdie til en formalitet.

De tre neste hullene ble spilt helt likt som under lørdagens «moving day», med par på 2, birdie på 3 og par på 4 før det vanket en ny birdie på det femte. Scottie Scheffler og Matt Fitzpatrick svarte to tidlige birdier hver seg, og holdt Hovland på to slags avstand i innledningen.

Oslo-gutten måtte tåle en bogey på hull 7, etter en dårlig langputt, og rundet av de første ni med to par rett etterpå. Så eksploderte det.

Utenomjordisk backnine

Én meter, fire meter, halvannen meter, fire meter, 48 centimeter og to og en halv meter. Dette var avstanden på birdieputtene til Norges beste mannlige golfspiller på hans seks første hull etter runding. Fem av disse ble omsatt i sirkler på scorekortet, og plutselig var Hovland i delt ledelse.

– Han må jo sende faktura til McIlroy for denne undervisningen, utbrøt Haugsrud i bua etter innspillet på hull 12.

Scheffler svarte umiddelbart, og tok ledelsen alene med fem hull igjen å spille. Men Hovland var på langt nær ferdig.

Etter en pust i bakken med et begivenhetsløst par på 16 viste han igjen klasse på banens vanskeligste hull. En perfekt drive, et nydelig innspill og en putt som aldri var noe annet sted enn koppens sentrum. Delt ledelse nok en gang.

Nordmannen valgte en klipp og lim-variant på banens hull 18. En drive på over 300 meter, et nierjern som landet silkemykt to meter fra flagget og enda en putt som rullet over hullkanten. Det tok han ett slag foran Scheffler, som kort tid etterpå treputtet på den 17. greenen. Da var det i realiteten avgjort.

61 slag. Banerekord. Seier.

– Jeg trenger ikke å tenke så lenge på det; det må være den beste runden jeg har spilt. Å spille sånn med disse omstendighetene, i en playoff-turnering på denne banen, og avslutte på den måten var spesielt. Jeg prøvde bare å ta den beste avgjørelsen hver gang, sa Hovland til den amerikanske reporteren etter seieren var sikret.

Discoverys Espen Blaker spurte Hovlands spillepartner, Rory McIlroy, om hva han syns om forestillingen. «Let's just put it this way: I'm glad he's in my Ryder Cup team!»

Starter Tour Championship to slag bak verdenseneren

I tillegg til troféet og 3,6 millioner dollar hoppet seierherren fem plasser på sammenlagtlista i FedEx-cupen, og slår ut i lederball med Scottie Scheffler. Dersom engelskmannen Fitzpatrick hadde satt sin tre-meter for birdie på hull 18, ville Hovland tatt over ledelsen i sammendraget, men putten strøk venstre hullkant.

Slik starter de på East Lake

1. Scottie Scheffler -10
2. Viktor Hovland -8
3. Rory McIlroy -7
4. Jon Rahm -6
5. Lucas Glover -5
6. Max Homa -4
7. Patrick Cantlay -4
8. Brian Harman -4
9. Wyndham Clark -4
10. Matt Fitzpatrick -4

Se resultatlisten

Powered by Labrador CMS