DEN TREDJE MAJOREN//

Bekreftet: LIV-stjernene får også spille The Open

Cameron Smith og de andre LIV-spillerne kan delta på Royal Liverpool til sommeren.

Cameron Smith kysser The Claret Jug i St Andrews i fjor.
Cameron Smith kysser The Claret Jug i St Andrews i fjor.
Publisert Sist oppdatert

Signalene har vært der lenge, men tirsdag ble det endelig bekreftet: Stjernene som har meldt overgang til LIV Golf får lov til å delta i The Open Championship til sommeren.

Slik det ser ut nå, vil dermed fjorårsvinner Cameron Smith, Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka og Patrick Reed alle være på plass når verdens beste spillere møtes til dyst på Royal Liverpool fra 20. til 23. juli. Det samme er de tidligere vinnerne Henrik Stenson og Louis Oosthuizen, i tillegg til Richard Bland og den siste LIV-rekrutten Thomas Pieters.

Det slår ikke akkurat ned som en bombe i det internasjonale golfmiljøet.

Åpen hele veien

Martin Slumbers og R&A, som står bak The Open, har lenge vært en åpen bok når det LIV-spillerne som er utestengt fra PGA-touren etter å ha meldt overgang til den saudi-arabiske utbryterligaen.

– La meg være veldig klar: Utestengelse (av LIV-spillere) har aldri vært på vår agenda, sa Slumbers i fjor sommer.

Under et pressemøte i oktober gjentok han budskapet:

– Vi kommer med en offisiell uttalelse i januar/februar, men sjekk hva jeg svarte i juli angående LIV-spillerne, og bruk det som en rettesnor. Vi utestenger ingen. The Open har vært en åpen turnering i 150 år, og vi forråder ikke historien for dette.

Den tredje majoren

Den offisielle meldingen kom fra R&A tirsdag.

– Vi har laget et spennende program med begivenheter rundt omkring i verden som gir alle golfere muligheten til å vinne en plass i The Open på Royal Liverpool, sa Johnnie Cole-Hamilton, R&As administrerende direktør for turneringen.

– Vi er takknemlige til våre kolleger på de profesjonelle tourene for deres støtte, og ser frem til å se hvem som dukker opp fra hvert arrangement.

The Open er dermed den tredje (av fire) majorturneringer som kunngjør at LIV-deltakelsen er godkjent. Tidligere ha Masters og U.S. Open gjort det samme.

Powered by Labrador CMS