I den lille byen Moraga, lokalisert i «the Bay Area» om lag en halvtimes kjøring unna San Francisco, oppholder jeg meg nå i en leilighet sammen med mine gamle lagkamerater fra college. Her har jeg muligheten til å bo gratis, få fri tilgang til topp treningsfasiliteter, og dessuten få god matching, så alt er i grunn lagt til rette for et bra trenings-opphold.

I skrivende stund har jeg vært her i ni dager, og er snart halvveis i mitt 3-ukers lange opphold. Jeg hadde naturligvis planlagt å trene golf hver dag, og i tillegg få inn noen gode styrkeøkter, men det ser ut til at værgudene gjør alt de kan for å lage vanskeligheter. En ting er at golfbanen har vært stengt et par dager grunnet et uhyrlig regnvær, men nå har visstnok også vannet inntatt styrkerommet på skolen, slik at også dette er stengt grunnet de påfølgende fuktskadene.

Det er som kjent ikke så mye man får gjort med været, og at det skulle bli så ille i det ellers så solrike California var det nok ingen som forutså. Når det er sagt, så hjelper det naturligvis ikke å sitte inne og klage på været. Noen ganger er man bare nødt til å gjøre det beste ut av en dårlig situasjon, som i dette tilfellet innebærer å bruke mye tid på balanse- og bevegelighetstrening, i tillegg til å trene chipping og putting godt innpakket i regndressen.

Det er ikke til å legge skjul på at utøvere av individuell idrett tilbringer mye tid kun i eget selskap, så under disse regnfulle dagene har det naturligvis også vært utrolig hyggelig å kunne bruke tid til å sosialisere med mine gode amerikanske venner. Lagkameratene mine her fra golflaget til Saint Mary’s College er de jeg har trent og omgitt meg med mest de siste par årene, så det er selvfølgelig kult å ha muligheten til å møte de igjen.

Forrige lørdag dro vi inn på skolen for å se basketlaget spille kamp mot Cal Poly. For de av dere som ikke har sett college-idrett på nært hold er det vanskelig å beskrive hvor stort dette er her borte, men man kan trygt å si at de beste College stjernene i USA kan regnes som betraktelig større kjendiser enn de aller fleste deltakerne i «Skal vi danse» på TV2. På kampen fikk vi se min tidligere klassekamerat Matthew Dellavedova (som for øvrig representerte Australia i OL denne sommeren) og resten av hans mannskap knuse motstanderne fra Cal Poly, noe som naturligvis gledet det store hjemmepublikummet inne på vår høylytte stadion McKeon Pavilion.

Men nå planlegger jeg å ta på meg regntøyet og komme meg ut på golfbanen! Hører rykter om et skikkelig vintervær i Norge om dagen, så dere der hjemme får nyte noen behagelige skiturer i marka etterfulgt av velfortjente kvelder under pleddet foran peisen!

Oppdateringer om meg og min vintertrening finner dere som alltid på www.andersengell.com, eventuelt ved å følge meg på Twitter: @andersengell.

God vinter!

Anders