Til tross for at Grønmo Golfklubb er en liten 9-hulls bane uten det største satsnings-budsjettet, kan klubbens medlemmer allikevel glede seg over tre Lag NM medaljer de siste fire årene, inkludert seieren vi tok på Drøbak i 2010.

Etter å ha levert en sterk totalscore på 210 slag (-6) på finalerunden, ikledd våre lilla «søndags» skjorter, fikk vi klamret oss til enda en pallplass, noe som naturligvis gledet både oss spillerne, samt de ivrige Grønmo supporterne hadde tatt turen ut til Bogstad for å heie oss frem!

I en idrett som for det meste handler om individuelle prestasjoner er det hyggelig å mikse det opp litt og få muligheten til å konkurrere som et lag.

Og til tross for at det muligens kriblet noe mer i magen da jeg debuterte i Lag NM for nærmere 10 år siden, synes jeg fortsatt det er kult å gjenforenes med Grønmo spillerne. Ikke minst å få tilbringe litt kvalitetstid på banen sammen med Stian Hansen, som i tillegg til å være en av mine beste treningskamerater, også har blitt min faste bestball- og foursome partner i NM de siste årene.

Stian, som snart flytter til Spania for å kunne satse på golfen 100%, er allerede en ordentlig bra spiller med mange av de kvalitetene som skal til for å bli en toppspiller, så det er alltid både morsomt og inspirerende å få «teame» opp med han.

Vi har begge en veldig lik offensiv spillestil, som gjør at det sjelden blir lange pustepauser mellom de krevende «høyrisiko» slagene.

Men hvem ønsker vel ikke litt ekstra spenning i hverdagen..?

Allerede i morgen tar jeg turen videre til Finland, hvor jeg skal tilbringe i underkant av to uker.

Førstkommende torsdag starter nemlig ECCO Touren «Finnish Open», som går over tre dager, og spilles på Master Golf Club like utenfor Helsinki.

Uken etter spiller jeg Challenge Touren «Finnish Challenge» på Kytäjä Golf Club, også i nærheten av Helsinki.

Jeg planlegger derfor bare å bli værende i Finland for å trene mellom turneringene, så da gjenstår det vel bare å se om jeg kommer hjem med en liten Suomi «svong» over ordene mine – etter å ha tilbragt lang tid sammen med innbyggerne i «de tusen sjøers land».

Nå som sommerværet endelig for fullt har inntatt Oslo føles det nesten litt vemodig å skulle hoppe på et fly østover, men det er vel bare å håpe på at også finnene skal få kjenne litt på denne fantastiske sommertemperaturen de kommende ukene.

Siden jeg reiser allerede i morgen tidlig blir jeg imidlertid dags for å legge ned pennen, og sette i gang med pakkingen. Men jeg håper for all del at dere som har ferie nå har muligheten til å sitte oppe og nyte de lange herlige sommerkveldene med god samvittighet.

Forresten så oppfordrer jeg alle dere single golfspillere som ønsker å bli kjent med nye og hyggelige mennesker med samme interesse til å delta i «Singlescramble» på Grønmo GK, fredag 2. august.

Her blir det 9-hulls scramble, etterfulgt av tapasmiddag og vinsmaking.
Påmelding gjøres enten gjennom GolfBox innen tirsdag 30. juli eller på epost til pia@gronmogk.no.

Ha en fortsatt god norsk sommer!

Vi snakkes.

Anders