Etter en rusten start på Stensballegaard Golfklubb i Danmark, så det i grunn ikke så veldig lovende ut i min første turnering på Ecco Tour´en. Etter diverse rot på førsterunden fant jeg imidlertid flyten litt mer den andre dagen, og lurte meg dermed trygt innenfor cuten. 

På den tredje og siste turneringsdagen hadde jeg i utgangspunktet starttid klokken 07.40, men da jeg rullet inn på parkeringsplassen halv syv fikk jeg SMS-varsel om utsettelse grunnet dårlig vær. Etter hvert som morgentimene gikk ble det utsatt mer og mer, men til slutt ble det bestemt at vi skulle gå ut i shotgunstart klokken 11.

Etter å ha sett værutviklingen hele morgenen, trodde jeg egentlig ikke at vi kom til å spille i det hele tatt. Danmark ble rammet av godt gammeldags møkkavær i flere omganger den dagen, med lyn, torden og bøttevis med regn. Overraskende nok ble det likevel spill på en våt bane etter timevis med venting i klubbhuset.

På den siste runden løsnet det bra, noe som var merkbart både på scoren og kvaliteten på slagene. Til slutt ble det 3 under par, en av de beste scorene for dagen, noe som løftet meg 19 plasser oppover til en 10.plass på den endelige resultatlista.

Premien for dette var 7500 danske kroner, og selv om dette ikke var noen enorm premiesum, var det gøy å spille inn penger for første gang. Et eller annet sted må man jo starte, så nå er i alle fall den barrieren brutt!

Da jeg kom hjem var det en liten innføring i regnskapsføring som sto på programmet, og bare dette er jo en ny opplevelse for meg. Heldigvis har jeg noen snille venner fra Drammen Golfklubb som har god rutine på slikt, og som er veldig behjelpelige når det gjelder ting jeg ikke kan så mye om enda. Som jeg har sagt tidligere er det mye nytt om dagen, og selv om det kanskje er litt overveldende iblant, syns jeg fremdeles det er en interessant læringsprosess.

 

Det er mange morsomme ting som foregår i bakgrunnen, og snart publiseres min nettside på joakimmikkelsen.com. Her vil det komme diverse informasjon og oppdateringer om meg og min satsing, og forhåpentligvis blir dette litt interessant for de som følger med fra utsiden. Planen er å fortsette å blogge her også, med forbehold om at gjengen i Norsk Golf fremdeles ønsker å publisere mine skriblerier hver mandag!

 

Et veldig morsomt prosjekt som flere allerede har blitt med på, er en såkalt ”birdie-eagle klubb” hvor alle som er interessert i å støtte min satsing går med på å betale et mindre beløp per birdie/eagle jeg gjør i turneringssammenheng. Medlemmene av denne ”klubben” vil være med i trekningen av premier underveis, og jeg tror i grunn at det kan bli ganske moro når det kommer i gang. 

Beløpene som kreves for å være med er ikke så store, men mange bekker små gjør (som kjent) en stor å, så forhåpentligvis får vi med oss en del golfentusiaster på dette etter hvert. Hvem som helst kan være med, og nærmere informasjon vil finnes på hjemmesiden så fort den er publisert. Spennende!

 

Nå venter en drøy uke med trening, før jeg setter kursen mot Sveits med Elias Bertheussen som reisefølge. Her skal jeg debutere på Challenge Tour´en, noe jeg ser veldig frem til. Jeg kommer sikkert til å kjenne pulsen slå litt ekstra på første tee, men forhåpentligvis blir dette en positiv opplevelse som jeg kan bygge videre på.

Dette blir den første av fem Challenge-turneringer på rad, og her gjelder det å gjøre det så godt som mulig for å skaffe spillerettigheter for fremtiden. Om jeg spiller opp mot mitt beste kan jeg nok gjøre det ganske hyggelig, men det er vanskelig å spå noe som helst i dette gamet.

 

Det eneste som er helt sikkert er at jeg skal gjøre så godt jeg kan, og at jeg er tilbake her på norskgolf.no neste uke. Jeg går noen spennende uker i møte, så følg med videre!