I Lafayette fikk jeg konstatert at jeg er allergisk mot «pine trees,» og hadde noen relativt slitsomme dager med rennende øyne og nysefrekvens på nivå med et visst piggsvin i Flåklypa.

Om jeg hadde spilt noe bedre uten denne møkka er det umulig å vite, men at det ikke hadde noen positiv effekt er jeg i alle fall helt sikker på. Med blant annet to dobbelbogeys ble det til slutt +1 for dagen, og dette holder selvfølgelig ikke til noe som helst på dette nivået.

Som sagt er det imidlertid nye utfordringer på menyen i Houston denne uka. For anledningen har jeg innlosjert meg hos en tidligere Baylor-golfer, som kunne tilby både caddiehjelp og et gjesterom. Jeg var selvfølgelig ikke vond å be da han kom med sitt generøse tilbud, så nå gjelder det bare å kline til fra start i kvalet.

Vi skal spille på Cypresswood Golf Club, en veldig fin bane med vanskelighetsgrad som beror en del på hva værgudene har å by på. Med veldig mange trær og tøffe greenområder er det uansett ingen enkel bane, men med et startfelt som dette er det ingen tvil om at man fremdeles må gå lavt.

Det spilles om kun fire plasser i startfeltet til Shell Houston Open, og med flere tidligere majorvinnere på startstreken sier det seg selv at nåløyet er svært trangt.

Det har vært avholdt førkvalifisering for i det hele tatt å få være med i dette mandagskvalet, men jeg slapp å delta der grunnet mitt medlemskap på Web.com Tour.

Jeg slår ut klokken 09.30 fra hull 1, med Jason Gore og Daniel Obremski som spillepartnere. Gore har en seier på PGA Touren og syv på Web.com, så han har nok mye god golf i seg seg. Gammel moro betyr imidlertid ingenting i denne sammenheng, så jeg stiller til start med plan om å slå han på lik linje med alle andre. Til hvilken grad jeg lykkes får vi ikke vite før senere, men jeg er uansett takknemlig for muligheten!

At det er meldt bikkjekaldt blåsbortvær er naturligvis ingen høydare med tanke på trivsel, men om ikke annet bør jeg som nordmann stille bedre rustet til dette enn en del solbortskjemte amerikanere . . .

Samme hva som måtte skje her, setter jeg kursen mot Sao Paulo for min andre turnering på Web.com Tour på søndag. Jeg lærte mye i min debut i Chile, og håper selvfølgelig at jeg kan slå fra meg litt bedre denne gangen.

Mer om turneringen i Brasil vil jeg komme med her på norskgolf.no neste mandag. I mellomtiden kommer det oppdateringer fra mandagskvalet i Houston på denne siden:
https://stpga.bluegolf.com/bluegolf/stpga13/event/stpga1310/index.htm

Det hadde vært utrolig moro å stå for en kjempeskrell her i storbyen. Det er lov å drømme, og jeg har ingenting å tape på å prøve!

God påske, vi hørs!