Turneringen starter ikke før på torsdag, men allerede mandag morgen setter vi altså kursen mot Golf Sempachersee i den lille byen Hildisrieden. Min reisekompanjong er Trondheims store sønn, Elias Bertheussen, og sammen med Espen Kofstad skal vi altså forsvare de norske farger denne uka. 

Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, men samtidig må jeg jo innrømme at jeg er litt spent også. Å spille som proff på såpass høyt nivå er det jeg har drømt om i alle år, så det kribler naturligvis litt ekstra i magen nå som det hele er i ferd med å starte. 

Det har vist seg flere ganger at jeg har god nok golf i kroppen til å konkurrere på høyt nivå, så jeg planlegger ikke å endre noe som helst bare fordi jeg nå skal spille i en annen setting. Jeg skal gjøre så godt jeg kan og spille som jeg pleier, så holder dette forhåpentligvis til en god plassering!

Den siste uka har gått med til mye trening, og jeg føler i grunn at jeg er så godt forberedt som jeg kan få blitt. På lørdag var jeg på Bærum Golfklubb og trente med min coach, Fredrik Enge, og som vanlig var dette en fornøyelig og produktiv affære. Vi finpusset teknikken og gjorde noen små endringer som føltes veldig bra, så nå handler det bare om å komme i konkurransemodus og å få ballen i hullet på færrest mulig slag.

I tillegg til det som har skjedd på golfbanen, har det skjedd en del ting på ”kontoret” også. Min såkalte ”Birdie & Eagle Club,” hvor man kan bli med og støtte meg basert på hvordan jeg spiller, er allerede godt i gang. I løpet av bare noen få dager har vi kommet opp i over 50 medlemmer, og det er veldig smigrende å se at det er såpass mange som vil være med og hjelpe.

Det er fortsatt mulig å melde seg inn, og om det skulle være av interesse finnes all nødvendig informasjon på www.joakimmikkelsen.com.

Hvor lønnsomt dette blir er selvfølgelig helt opp til meg, så vi får inderlig håpe at jeg ikke ryker på en birdietørke når showet slås i gang. I så tilfelle hadde det jo blitt billigere for medlemmene av denne klubben, men jeg regner med at de som har blitt med ønsker at jeg skal skyte så mange fugler som mulig!

Livescoring til Challenge Tour´en finner man som vanlig på www.europeantour.com, og forhåpentligvis blir det noen nordmenn å finne høyt oppe på lista. I tillegg til scoreoppdateringen skal jeg forsøke å komme med noen ord på min Twitter-konto (@j_mikkelsen) samt min rykende ferske hjemmeside.

Nå har jeg i grunn ikke så mye mer å melde, men før jeg legger ned pennen vil jeg benytte anledningen til å takke alle som har blitt med i ”fugleklubben” så langt. Uten støtte fra utsiden hadde ikke denne satsingen vært mulig, så jeg setter naturligvis veldig pris på all hjelp jeg kan få. Nå blir det min oppgave å bidra med underholdning for pengene, og jeg kan i alle fall love at jeg skal gjøre mitt aller beste.

Etter turneringen i Sveits bærer det rett videre til Italia, og jeg er tilbake med ”reisebrev” her på norskgolf.no neste uke.