Etter skuffelsen i Østerrike i midten av september, hvor en dårlig finalerunde dessverre spolerte sjansene mine for videre avansement i årets Europatour kval, har jeg for det meste holdt meg hjemme og gjennomført minimalt med trening.

Dette er på ingen måte grunnet mangel på motivasjon eller treningsvilje, men skyldes en «utmattelses sykdom» jeg har slitt med over en lang periode nå, uten å helt ha lyktes med å finne ut hva det egentlig er.
Etter flere hyppige legebesøk i løpet av året har jeg imidlertid nå fått påvist at jeg har hatt TWAR, som er en bakterie som i stor grad rammer kroppens restitusjonsevne.

Dette er den samme bakterien som satte skiskytteren Tarjei Bø ut av spill for store deler av fjorårssesongen, men han klarte imidlertid å komme sterkt tilbake fra det, noe som jeg også skal!

Nå som jeg endelig har fått klargjort hva problemet er, har jeg i samarbeid med en av legene fra Olympiatoppen bestemt meg for å avslutte denne sesongen ekstra tidlig, og få satt i gang med behandling. TWAR bakterien er per i dag ute av «systemet» mitt, så prosessen videre dreier seg nå hovedsakelig om å bygge opp energinivået i kroppen etter den påkjenningen den har vært gjennom:

«De kreftene jeg hadde til rådighet, ville jeg bruke på å bli frisk, så jeg droppet all trening. Hadde jeg trent, ville jeg brukt energi på restitusjon. Det ønsket jeg ikke. Jeg tror valget mitt gjorde at jeg kom såpass kjapt tilbake. TWAR kan man i verste fall slite med i årevis,» sier Bø til VG.

Til tross for at jeg ikke kan gjøre de store fysiske forberedelsene til 2014-sesongen riktig enda, så betyr ikke dette at jeg ikke kan forberede meg i det hele tatt.

I perioden frem til jul har jeg nemlig meldt meg på et kurs i «mindfullness», som på norsk kan oversettes til «oppmerksomhetstrening». Dette kurset går hovedsakelig ut på å utvikle evnen til å være fullt til stede i det man opplever og gjør, slik at man har et større handlingsrom til å møte de utfordringene som oppstår.

Disse teknikkene brukes allerede av flere både innen idrett og andre yrker, så jeg er spent på å se om dette kan hjelpe meg til å være enda bedre mentalt forberedt når 2014-sesongen sparkes i gang igjen!

Når det gjelder planene mine videre fremover så avhenger disse naturligvis veldig av når jeg er 100% friskmeldt. Pr. i dag planlegger jeg å bli i Oslo frem til jul, slik at jeg kan klarer å holde meg i ro, og samtidig kan ha en tett dialog med legen min.

Han har frarådet meg å bli med på noen form for treningssamlinger eller aktiviteter i nær fremtid, slik at jeg ikke blir fristet til å trene mer enn det kroppen min tåler. Så da er det vel bare å smøre seg med et tykt lag av tålmodighet!

Som den rastløse sjelen jeg er så innrømmer jeg at det er rimelig frustrerende å skulle tilbringe mesteparten av dagen helt i ro. Dette er imidlertid den eneste måten å komme seg på, så jo flinkere jeg er til dette akkurat nå, jo kjappere er jeg tilbake på golfbanen!

Heldigvis finnes det utrolig mye bra sport å følge med på, og spesielt på denne tiden av året er det mye som skjer på flere forskjellige arenaer. Med en NFL, NHL og NBA sesong som er godt i gang i USA, i tillegg til Premier League i England, World Cupen i alpint, samt PGA touren, LPGA, Q-Schools, og Race-to-Dubai finalen har man som sportsidiot litt å holde styr på.

Selv synes jeg bare det er interessant å se hvordan verdens beste idrettsutøvere er, både på og utenfor banen. Og om det finnes noen klare likhetstrekk i rutinene og mentaliteten deres som man kanskje kan lære av?

Dette blir alt for denne gang, men dere hører fra meg igjen om ikke lenge!

Anders