Jeg føler at jeg har gjort alt som sto i min makt for å forberede meg, så nå får vi bare håpe at ting klaffer og at jeg finner flyten de neste dagene. Å komme videre herfra er en ekstremt tøff oppgave, men jeg velger likevel å ha en positiv innstilling til det hele. 

I et startfelt fullt av tidligere Tour-spillere er det nok ikke så mange som forventer stort av en pjokk fra Drammen, men forhåpentligvis kan jeg spille opp mot mitt beste og komme som en overraskelse fra intet.

I skrivende stund er den første innspillsrunden allerede i boks, og selv om banen er krevende, tror jeg absolutt det er gode muligheter for å score bra. For noen år siden gikk jeg 5 under par her ute i en kvalifiseringsrunde med Baylor, og siden jeg var god nok til å gå såpass lavt her som college-valp, bør jeg vel kunne gjøre det også nå.

Dette var selvfølgelig golf som ble spilt i en helt annen verden, men i min søken etter positive vibber skal jeg slett ikke være kresen.

Ovennevnte innspillsrunde ble for øvrig spilt med Wil Collins, som allerede har klart bragden å spille seg til PGA Tour-status en gang tidligere. Annet enn erfaringene han tilegnet seg den gangen har ikke dette så mye å si nå, ettersom han stiller til start med blankt scorekort i likhet med meg og alle andre denne uka. 

Det er selvfølgelig vanskelig å måle seg opp mot andre i ren treningssammenheng, men jeg kan si så meget som at jeg ikke følte meg parkert på noen som helst måte. 

Jeg har etter hvert fått muligheten til å oppleve flere nåværende og tidligere Tour-spillere på nært hold, og har fremdeles til gode å få bakoversveis over det jeg har sett. Det er nok naturlig å tro at de på aller øverste nivå leverer spektakulære slag på løpende bånd, men jeg tror nesten det er helt motsatt:

De finner sin egen måte og spille på og gjør dette tilsynelatende mystiske spillet sabla enkelt.

Å gjøre dette spillet enkelt er riktignok utrolig vanskelig til tider, så kanskje er denne enkelheten spektakulær allikevel. Dette kan man antakeligvis gruble på i det uendelige, så det er nok like greit å legge den ballen død før mine filosofiske digresjoner havner helt ute av kontroll . . .

Etter en del vurdering frem og tilbake, valgte jeg å gjøre en liten forandring før dette steget. Selv om det gikk bra både i pre-kval og første steg uten caddie, er det ikke til å stikke under stol at fire runder under denne typen press krever sin kar. Slik jeg ser det bør man spare den energien man kan til det som virkelig gjelder, så derfor har jeg bestemt meg for å la noen andre bære verktøykassa denne gangen.

Og det er slett ikke hvem som helst jeg har hyret inn. 

Mannen som har blitt fløyet inn fra fedrelandet for å holde køllene rene og humøret oppe, er ingen ringere enn min kjære far. At han har blitt tildelt denne ærverdige caddiejobben er ikke annet enn smått sensasjonelt, da han i lang tid hadde forbud mot å overvære mine turneringer selv som tilskuer. Etter hvert som jeg ble eldre endret dette seg gradvis, og i løpet av de siste par årene har han faktisk fått lov til å tilby sine tjenester som køllebærer ved flere anledninger. 

Resultatmessig er det umulig å love noe som helst, men at vi skal ha fire fine dager på banen har vi alle fall klart å bli enige om…

Jeg tror ikke PGA Tour´en har kostet på seg livescore denne gangen heller, noe som i grunn virker ganske utrolig med tanke på at hver spiller betaler $5200 bare for å være med. Man skulle i det minste tro at pengene de sparte på å utelate scoreoppdateringen ville gi dem mulighet til å betale for lunsjen og tilby en vannflaske eller to ute på banen, men den gang ei. 

PGA Tour er en enorm pengemaskin, og hvor mye de tjener på Q School alene orker jeg ikke engang å tenke på. At de melker hver eneste lille dollar ut av dette sirkuset er det i alle fall ingen tvil om, og dette har også vært et samtaleemne blant spillerne på samtlige steg så langt. 

Vi var mer bortskjemte på college enn vi er her, men samtidig vet man at det er andre boller som venter om man klarer å snike seg igjennom dette syltrange nåløyet. 

Jeg er uansett utrolig takknemlig for muligheten til å prøve meg i det hele tatt.

For de som er interessert i å følge med, anbefales følgende linker:

Starttider, scorer og annen info

Oppdateringer fra min side:

www.joakimmikkelsen.com

www.twitter.com/j_mikkelsen

Uavhengig om jeg spiller som en helt eller går fullstendig på trynet, er jeg tilbake med nye skriverier her også neste uke . . .