Hans spektakulære spillestil, kreativiteten rundt greenen og hans enestående måte å spille seg ut av problemer på, skulle bli hans varemerke. Seve lærte seg å spille golf på stranda i Pedrena, og med kun et 3er-jern i hånden, var han nødt til å være kreativ. I løpet av sin karriere var han nummer 1 i verden og vant over 90 turneringer verden rundt, inklusive fem majors.  

Årets Ryder Cup er for min del tidenes råeste golfturnering og det er nok mange rundt om som deler samme oppfatning. For et drama! Etter tre dagers spill, med 24 av verdens beste spillere, så er det en putt fra 2.5 meter som skal avgjøre det hele! Det sier det meste om hvor små marginer det er i sporten vår! Aldri før har jeg sett golf spilles på et så høyt nivå, og det i en turnering som er kjent for å fremprovosere en ny forståelse for hva nerver er for noe. Å se Martin Kaymer stå over den avgjørende putten på siste hullet gjorde nesten vondt. Hvis han setter den, så trenger han ikke sette flere putter resten av sitt liv. Misser han, så kan det være slutten på hans karriere. Så brutalt er det.

Det hadde vært interessant å visst hvor mange ”ikke-golfere” som satt og så på Ryder Cup på søndagen. Golfen har vel aldri fått vist seg frem fra en bedre side, med spenning og drama fra start til slutt. Den noe egoistiske, individualistiske golf-hverdagen ble erstattet med lagånd og samhold. Gleden er størst når man har noen å dele den med sies det, og nettopp det er Ryder Cup et perfekt eksempel på. Noe som festet seg på netthinnen min, var måten Justin Rose reagerte etter å ha satt sin putt for å vinne på hull 18 mot Phil Mickelson. Fra å gå fra vill, spontan jubel, til å vise stor sportsånd og respekt overfor Mickelson når deres blikk møttes, og de takket for matchen. Det var utrolig flott å se! 

Det er nok vanskelig for oss som sitter og ser på, å forstå hvor stort press spillerne er under og hvor mye denne turneringen betyr for dem, men når man ser voksne menn gråte på hverandres skuldre etter både å ha vunnet og tapt, så sier det sitt. Seve Ballesteros var verdens beste spiller i sin tid og hadde en karisma som trollbant en hel golfverden. Han var en spiller alle de 24 spillerne i turneringen hadde et forhold til på en eller annen måte, og det var rørende å se hvor stort det var for europeerne  å vinne for å hedre Seve. De spilte med navnet hans på armen og med hans inspirasjon i hjertet. Kapteinen Jose Maria Olazabal ble tatt under Seves vinger tidlig i sin karriere og sammen gjorde de Ryder Cup til det det er i dag. De hadde en glød og et engasjement sammen som ikke før hadde blitt vist, og de var en fryktet duo. Intervjuet med Olazabal rett etter seieren der han ser opp på himmelen og sier  ”this was for him”, gråtende og så tydelig preget av øyeblikket.  Det er tv-bilder som treffer langt inn i sjelen.

Årets Ryder Cup var en enestående seier for europeerne, men den største vinneren var golfen.

Olé!