Og hver dag får vi i redaksjonen flere og flere som etterlyser Norsk Golf i postkassen. Dette er ikke så rart. Vanligvis på denne tiden har første utgave vært ute hos leserne i tre uker, og vi har vært i full gang med Norsk Golf nummer 2.

I år er det imidlertid ikke slik. Ved nyttår etablerte golfforbundet selskapet Norsk Golf AS, og i den anledning besluttet man å utsette første utgave til slutten av mars. Det vil komme seks utgaver i år – fire før sommerferie i juli og så to i høst, henholdsvis i september og i november. Norskgolf.no er ”åpent ”året rundt.

Våren banker også i herdig på døren. Flere baner har åpent, noen endog med sommergreener, og dette er ikke en selvfølge, i hvert fall ikke her på Østlandet.

Gamle Fredrikstad  Golfklubb var en av Østfoldbanene som åpnet nylig, og en fornøyd  daglig leder, Lars Petter Brovold kan rapportere om 100 gjester og 50 medlemmer som trosset det dårlige været forrige helg.

– Alle var veldig fornøyd og spesielt greenene fikk mye fortjent skryt, de er virkelig bra, skriver Brovold i en epost til Norsk Golf.

Til helgen er det allerede 250 bookinger, hvorav 150 gjester, og det betyr jo penger i kassa – en vinn-vinn situasjon både for golfklubb og utålmodige golfere.

Vi vil imidlertid minne om en viktig ting i sakens anledning, her vi sitter på kontoret med langt fremskreden værsyke – utenfor vinduet er det nemlig svært grått og vått: Det er all mulig grunn til å ta ekstra hensyn til gresset hvis man er av den sorten som gjerne går ut i to varmegrader og regn for å få luftet svingen.

Husk på at det er et privilegium at man kan spille på norske baner allerede i mars. Det er enda viktigere enn ellers å reparere divots og landingsmerker, noe som går frem av anleggsansvarlig Pål Melbys ekspertuttalelser på norskgolf.no i januar.  Gresset reparerer nemlig ikke seg selv når det ikke vokser, noe det ikke gjør i tilstrekkelig grad nå i mars. 

Dessuten kan mars være en svært lunefull måned. Frosne greener og golfsko hører ikke sammen. Men siden påsken kommer først uti april, kan vi stjele litt fra fjellvettreglene: Lytt til erfarne ”fjellfolk” – i denne sammenheng er det greenkeeperne. Vi vil gjerne ha best mulig baner når sesongen begynner på ordentlig. 

Og for å unngå rust og abstinens, kan du  med fordel svinge i vei innendørs. Sjekk innendørssentrene her