LIV GOLF//

Bryson frir til majorene: – Reglene må endres nå

Etter overgangen til LIV Golf har Bryson DeChambeau stupt på verdensrankingen. Nå foreslår han endringer for å kvalifisere seg til de største turneringene framover.

Bryson DeChambeau er skuffet over at LIV-spillere fortsatt ikke får poeng på verdensrankingen.
Bryson DeChambeau er skuffet over at LIV-spillere fortsatt ikke får poeng på verdensrankingen.
Publisert

Tidligere i uka bekreftet styret i Official World Golf Ranking (OWGR) at de fortsatt nekter å dele ut poeng til den saudi-støttede ligaen.

Bakgrunnen er at LIV Golf er et «lukket system» uten åpenbare muligheter for kvalifisere seg inn på touren – og begrenset risiko for å ramle ut av den. 

Dermed kan spillerne som takket ja til store summer for å melde overgang fra PGA-touren til LIV Golf fortsatt se langt etter verdensrankingpoeng, et av de viktigste kriteriene for å kvalifisere seg til golfsportens gjeveste turneringer; majorene.

En av dem som rammes er Bryson DeChambeau, som angivelig ble lokket til LIV Golf med milliardbeløp. Men all verdens penger hjelper lite når amerikaneren faller som en stein på OWGR. 

Siden overgangen har DeChambeau falt til nummer 132 på listen, til tross for seire i to av de siste tre LIV Golf-turneringen. Da er det kanskje ikke så rart at han nå oppfordrer arrangørene majorturneringene til å gjøre endringer.

DeChambeau foreslår opprette en egen kategori for spillerne på LIV Golf-touren.

– Når OWGR ikke vil gi oss poeng, må vi finne en annen måte å bli integrert i majorsystemet på. Vi har tross alt noen av verdens beste spillere her, sier DeChambeau i forkant av LIV Golfs turnering i Saudi-Arabia denne uken. 

– De 12 beste på penge- eller poenglisten her på LIV Golf bør automatisk kvalifisere seg for de største turneringene hvert år, mener han.

LIV-spillernes plasseringer på verdensrankingen har stupt i år. 

Cameron Smith, nummer 2 på verdensrankingen etter seieren i The Open Championship i fjor, har falt til nummer 15 til tross for topp 10-plasseringer i PGA-mesterskapet og U.S. Open. 

Brooks Koepka er nå den eneste andre LIV-spilleren blant verdens topp 50, og spilte for det amerikanske laget i Ryder Cup takket være seieren i PGA-mesterskapet på Oak Hill i mai og en delt andreplass i Masters.

Antallet LIV-spillere i hver av de fire majorturneringene i 2023 varierte mellom 15 og 18, og dette forventes å synke i 2024. 

Bare Smith, Koepka, Patrick Reed (nummer 62), Joaquin Niemann (nummer 64) og Abraham Ancer (nummer 94) er blant de 100 beste. 

– Det er trist at vi er kommet dit, sier DeChambeau, som er kvalifisert for alle fire major-turneringene i 2024 takket være seieren i U.S. Open i 2020.

Powered by Labrador CMS