Casey avsluttet med stil

Paul Casey trengte en par på siste hullet for å vinne Irish Open. I stedet vartet han opp med eagle.

Publisert

Paul Casey vant Irish Open etter en sterk 67-runde søndag ettermiddag. Engelskmannen har slitt med dårlig form og med skadeproblemer etter forrige seier på Europatouren for to og et halvt år siden.

Været var ikke på arrangørenes side denne helgen, og Caseys fem slag under par er ekstra imponerende sett i lys av søndagens regn og vind. Ingen av spillerne i feltet hadde lavere score på søndag.

Engelskmannen ledet med et slag før det siste hullet, et par 5-hull, men satte spikeren i kista da han satte en spektakulær eagleputt og avsluttet med stil.

Til slutt hadde han tre slags margin ned til landsmann Robert Rock og gårsdagens leder Joost Luiten, som delte andreplassen.

– Det er utrolig herlig. Det er en stund siden sist, og da den putten gikk inn var halvparten av hodet mitt fylt med glede og halvparten lettelse.  For en avslutning. Å vinne Irish Open er en drøm for meg, sier han.

Casey får drøyt 2,6 millioner kroner i premiepenger for seieren.

Espen Kofstad stilte til start under Irish Open denne uken, men 71+74 var ikke nok til helgespil. Dette er syvende turneringen på rad hvor Espen har misset cuten.

Les også: Fredagsmarerittet fortsetter for Kofstad

___________________

Runde 3

Nederlenderen Joost Luiten tok ledelsen under Irish Open, og er i god posisjon til å vinne sin andre Europatour-tittel denne måneden.
Den relativt ukjente 27-åringen spilte en imponerende 66-runde på Carton House, og leder turneringen på 13 under par.

– Det er alltid fint å starte finalerunden i ledelse. Jeg spilte veldig bra i dag. En runde uten bogeys i denne vinden var bra. Spillet mitt føles veldig godt og stabilt, sier Luiten.

– Du må bare holde deg unna fairwaybunkerne. Hvis du klarer det er det mulig å levere en god score, sier han om den vanskelige banen som er pepret med høye bunkerkanter og svært raske greener i kjent irsk stil.

Les også: Fredagsmarerittet fortsetter for Kofstad

Bak Luiten ligger spanjolen Pablo Larrazábal, som også leverte en 66-runde på lørdag. Han er 12 under par og vil gå ut i lederballen sammen med nederlenderen på søndag ettermiddag.

Espen Kofstad stilte til start under Irish Open denne uken, men 71+74 var ikke nok til helgespill. Dette er syvende turneringen på rad hvor Espen har misset cuten.

– Er vel bare å innse at det ikke finnes noe håp, skrev han på sin Twitter profil, tydelig frustrert etter runden. Kort tid etter slettet han tweeten.

Powered by Labrador CMS