GOLFTINGET 2023//

Den nye presidenten: – Vi må snakke mer sammen

Øyvind Krag Ingul fra Byneset GK er NGFs nye president. – Jeg skal jobbe for alle klubbene til Golf-Norges beste, lover han. Samtidig vet han at enkelte sår må leges.

Søndag ble Øyvind Krag Ingul valgt til Golf-Norges nye president. Han tar umiddelbart tak i de fire ambisjonene i den nye virksomhetsplanen – og vil samtidig jobbe for å forbedre relasjonene i Golf-Norge.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg har egentlig ikke tenkt til å si så mye, for jeg tror folk er sultne. Men jeg sier tusen takk for tilliten. Og når det gjelder «kontingent-saken» som vi diskuterte mest her i dag, så var det pretty close. Jeg vil at alle skal være klar over  – om du var på den ene eller andre sida – at jeg skal jobbe for alle klubbene til Golf-Norges beste. Det lover jeg dere.

De forsonende ordene fra den nyvalgte presidenten var også hans første ord til landets golfklubber. Og de trengs. 

For etter halvannen times diskusjon om medlemskontingenten skulle opp eller ned – i prinsippet en diskusjon om forbundets størrelse – har det nye NGF-styret flere ting å jobbe med enn de fire uttalte ambisjonene i den nye virksomhetsplanen.

Måtte kjempe

Gjentatte ganger har NGF måttet kjempe for sine saker nå. I mars sa klubbene nei til et nasjonalt kompetansesenter i Snøbyen. Søndag sa Golftinget ja til en kontingentøkning på 29 kroner – med knapp margin, 76 mot 59 stemmer.

– Det ble tight. Det kunne gått begge veier. Men jeg mener selvfølgelig at det var det beste valget for Golf-Norge. Uten tvil, sier Øyvind Krag Ingul til Norsk Golf.

Han innrømmer at han var litt bekymret for utfallet av debatten.

– Jeg var redd for at et alternativt budsjett kunne ført til store kutt på områder som er viktige for klubbene rundt omkring i landet, som satsing på jenter, barn og unge. Det er ting som skal drive Golf-Norge framover, sier han.

– Derfor er jeg veldig happy med at golfklubbene har gitt oss muligheten til å oppnå det som står i den nye virksomhetsplanen.

Fire ambisjoner

I den nye planen slås det fast at Golf-Norge fram mot 2027 skal 1) utvikle en solid junior- og talentsatsing, 2) øke mangfoldet i golfen, 3) sikre en bærekraftig utvikling av golfen og 4) forbedre samarbeidet i Golf-Norge.

– Jeg vil sørge for at vi har fullt fokus på de fire ambisjonene. Og de må vi jobbe for sammen. Jeg vet av erfaring at samarbeid kan være utfordrende og vanskelig i praksis. Men en del av sakene som kommer opp på tinget kunne vi sikkert løst lenge før, sier Krag Ingul.

– Jeg tror at vi må prate mer sammen underveis. Og på det området skal jeg gjøre en god innsats selv, og jobbe med relasjonen mellom forbundet og klubbmiljøene. 

Den mye omtalte «kontingent-saken» tok stor plass på Golftinget 2023. Alt foregikk etter idrettsdemokratiske prinsipper, med saklighet og verdighet fra alle aktører. Og takhøyde er bra. Det samme er meninger.

Men det er ikke så vanskelig å lese rommet, at forholdet mellom NGF og enkelte klubber ikke er det aller beste.

Øyvind Krag Ingul (t.v.) overtok søndag presidentvervet i NGF etter Egil Hatling.

Må snakke sammen

– Vi må ha en kontinuerlig dialog, og ikke bare når det er ting. Jeg har allerede pratet en god del med klubbene som utfordrer NGFs forslag, og det som går igjen er mangel på kommunikasjon eller feil kommunikasjon. Det må vi selvsagt forbedre, sier Krag Ingul.

Han benyttet også muligheten fra talerstolen til å rose sin forgjenger Egil Hatling, som tidlig gjorde det klart at han ikke ønsket å fortsette som president etter fire år ved roret – i en tid da Golf-Norge har blomstret på de fleste områder.

– Du har vært en fantastisk, entusiastisk leder. Og det har smittet over på resten av styret. I de fire åra du har sittet som president har du gjort en knallbra jobb. Og du fortjener en ordentlig god applaus, sa den påtroppende presidenten og fikk stor respons fra golfklubbenes delegater.

Nå starter jobben med det nye styret.

– Det er mange nye, og på papiret ser det veldig bra ut. Så blir det min jobb å få styret til å fungere godt sammen, sier Øyvind Krag Ingul.

Mer tid til familie og jobb

Egil Hatling selv har også planen klar for fremtiden. Etter at hans verv som golfpresident nå er over skal det bli mer tid til familien og jobben. Og ikke minst, mer golf.

– Jeg håper jeg får spilt mer selv, sier han med et smil om munnen til Norsk Golf. 

– Hvis man tror man som golfpresident får reise rundt og bare spille fine golfbaner, så tar man feil. Når man jobber så mye med golf som mange av oss gjør, så er det ikke dét som frister når man har fritid, utdyper han. 

Derfor er nå planen å få et litt enklere liv. 

– Nå blir det mer fokus på jobben min som advokat, ta mer vare på de jeg er glad i og spille mer golf, konkluderer Hatling. 

Powered by Labrador CMS