PGA TOUR//

Derfor kaster han jakka og spiller igjen denne uka

Masters-vinner Jon Rahm har gode argumenter for å stille opp i RBC Heritage.

Få dager etter at Jon Rahm fikk den grønne jakka av Scottie Scheffler er han klar for ny turnering.
Få dager etter at Jon Rahm fikk den grønne jakka av Scottie Scheffler er han klar for ny turnering.
Publisert

Mange hadde nok valgt å stå over. Og noen hadde fortsatt ikke vært edru.

Men Jon Rahm, som sent søndag kveld mottok den grønne jakka etter oppvisningen på Augusta, har ingen planer om å stå over RBC Heritage denne uka selv om hodet ikke er helt i vater etter Masters-triumfen.

– Tanken slo meg, innrømmer han. – Men jeg ga et løfte tidligere i år, og det løftet har jeg tenkt å holde. I tillegg hadde jeg en prat med kona mi, Kelly, og vi tenkte på publikum og spesielt alle barna som måtte komme. Som barn hadde jeg selv hatt lyst til å se Masters-vinneren selv om formen kanskje ikke er helt på topp.

Var helt skutt

Slik snakker en verdensener som forstår hva idrett handler om: samspillet mellom utøvere og fans. Men historien viser at Rahms beslutning er ganske uvanlig.

Rahm blir den første Masters-vinneren siden Jordan Spieth i 2015 som stiller til start uka etter triumfen på Augusta. Etter sin historiske seier i 2019 så vi ikke Tiger Woods igjen før PGA Championship i mai. Dustin Johnson avsluttet sesongen etter å ha sikret seg den grønne jakka i den korona-utsatte novemberturneringen.

Og selv Hideki Matsuyama tok seg en måneds pause etter sin første major-seier.

– De siste 72 timene... Hva skal jeg si? Mandag var jeg helt skutt, ikke brukelig i det hele tatt. Tirsdag var jeg fortsatt veldig trøtt, men bedre.

– Så jeg vet ikke hvordan formen er etter utladningen på Augusta, men jeg håper jo å reise herfra med to jakker, sier Jon Rahm, og sikter til den tartan-rutede jakka som vinneren av RBC Heritage får med seg fra Harbour Town.

Hovland på plass

Det var kanskje ventet at årets Masters-vinner skulle stille opp i RBC Heritage, hvor Rahm slår sine første slag etter å overtatt førsteplassen på verdensrankingen, gjennomført et ukjent antall intervjuer, vært på seiersmiddag med Augustas medlemmer og tatt imot gratulasjoner fra hele verden.

RBC Heritage er én av PGA-tourens designated events – opphøyde turneringer – hvor premiene er høyere og de beste spillerne har forpliktet seg til å delta. Men alle har rett til å stå over én opphøyd turnering i 2023, og den nye verdenseneren har foreløpig ikke stått over noen.

Så han kunne valgt å hvile kroppen og hodet.

Men nå kan publikum, og spesielt barna, likevel se årets Masters-vinner i aksjon. Torsdag kveld, kl 19:17 norsk tid, går spanjolen ut med to andre som også har vunnet den grønne jakka, Jordan Spieth (2015) og Adam Scott (2013).

Kan Viktor Hovland følge opp storspillet på Augusta med en ny seier denne uka?
Kan Viktor Hovland følge opp storspillet på Augusta med en ny seier denne uka?

PS! Viktor Hovland, som leverte en knallsterk turnering på Augusta, er også på plass i RBC Heritage.

Nordmannen går ut tidlig på førsterunden, også han i godt selskap. Hovland slår ut med Sam Burns og Justin Thomas torsdag kl 14.17 norsk tid.

Powered by Labrador CMS