Team Norway-turneringen//

Derfor skriver vi om Team Norway-turneringen

Deler av Team Norway spiller treningsturnering i Spania. Men hvorfor skriver Norsk Golf om det?

Publisert Sist oppdatert

– Det handler om å skape situasjoner som er så likt som mulig på virkeligheten, sier Carl Johan Gustavsson, trener i Team Norway Golf.

De neste dagene vil Norsk Golf dekke en treningssamling som om det er en ekte turnering. Som leser vil du bli oppdatert på rundescorene og resultatene fortløpende, samt få lese spillernes egne refleksjoner etter de har gått av den siste greenen for dagen.

I motsetning til vanlig vil ikke denne turneringen hverken ha noe å si på verdensranking, premiepenger eller noe annet. Det er kun trening, men med litt ekstra press.

– Konkurranse handler til syvende og sist om å sammenligne mennesker. Enten det er golf, svømming eller langrenn så handler det om å prestere sitt aller beste og se hvor man havner i forhold til de andre utøverne, forteller Gustavsson, før han legger til:

– Det trener vi på hver eneste samling, men nå ønsker vi å legge litt ekstra press på spillerne. Ved at Norsk Golf dekker denne turneringen som om den var ekte så vil forventningene stige i takt med hvor mange som følger med, sier svensken.

Øverste trinnet på pyramiden

Team Norway deler sin treningspyramide opp i fem deler:

  1. Fysikk
  2. Teknikktrening
  3. Golfslag på treningsområde
  4. Spill på bane
  5. Konkurranse

Gjennom hele vinteren har utøverne som nå er i Spania trent fysikk, teknikk og golfslag. De siste ukene har banespill og konkurranse stått i fokus, og nå har altså konkurransen fått enda et element i mediedekning.

– Vanligvis spiller utøverne for å nå sine egne og våre forventinger, men med dette ekstra elementet vil også publikumet vokse og dermed også forventningene til spillerne. Det blir interessant å se hvordan de håndterer det, sier Gustavsson.

Dette er altså grunnen til at Norsk Golf dekker denne turneringen de neste dagene.

– Det handler om å trene på å konkurrere, konkluderer Team Norway-treneren.

Se hvordan det gikk på første spilledag her

Powered by Labrador CMS