Dramatisk finaledag i ungdomsmesterskapet

Først etter fire omspillshull fikk vi en vinner blant gutta i årets ungdomsmesterskap på Sandefjord GK.

Det er ikke første gang denne sesongen at Cornelius Farhang er innblandet i dramatiske omspill. Under NM i matchspill for juniorer endte det i et smertefullt tap mot Marcus A. Goosen.

Men Oslo-gutten har tydeligvis lært av erfaringene.

Onsdag sikret han seg seieren i Ungdomsmesterskapet 2022 (13 til 15 år) da han avgjorde turneringen etter fire omspillshull mot Tobias Bussesund (Fana GK).

Begge spillerne hadde en totalscore på +1 etter 36 hull på Sandefjord GK. Med en sisterunde på 71 slag så det lenge ut til å bli Bussesunds dag. Men Farhang holdt hodet kaldt i omspillet, og revansjerte både det sviende nederlaget i NM Match og en 75-runde under andre spilledag i Vestfold-byen.

I jenteklassen ble det langt fra like jevnt. Henriette Spilling Gjelten åpnet turneringen på 70 slag, og tok godt vare på ledelsen under finalerunden onsdag.

I sterk vind og vanskelige forhold leverte Losby-spilleren dagens beste runde på 73 slag og vant til slutt turneringen med en totalscore på -1, fire slag foran Hedevig Anna Braastad-Huth (Fana GK) og Martine Sveum (Haga GK), som delte andreplassen.