Midt-Norsk mesterskap//

Dramatisk omspill da 16-åring vant Midt-Norsk: – Jeg har spilt golf i tre år

Frederik Richardson hadde to mål før debuten i Midt-Norsk mesterskap. 1) Slå treneren sin, og 2) topp 3. Han greide begge med god margin.

Vinneren gratuleres av Steinar Jonassen.
Publisert Sist oppdatert

Foran om lag hundre spillere og tilskuere i solskinnet over Sommerseter på Trondheim golfklubb, har 16-åringen akkurat chippet seg helt inntil flagget på hull 18. Etter at Ole Fremstad trengte chip og toputt for bogey, var det klart at Richardson ville sikre seieren i sitt aller første Midt-Norsk mesterskap om han satte den korte parputten.

Det gjorde 16-åringen med den største selvfølge foran et takknemlig publikum som svarte med jubelbrøl og applaus.

- Det føltes veldig bra. Jeg er skikkelig fornøyd. Jeg følte meg sikker på den korte seiersputten, for jeg hadde samme linje på hull 18, sier Richardson til Norsk Golf.

Frederik Richardson putter for seier etter at omspillspartner Ole Fremstad gjorde bogey.

- Hadde du på forhånd drømt om seier?

– Målet var topp 3, og slå treneren min, Lars Martin Berg.

Berg ledet turneringen etter første dag, men sakket kraftig akterut etter to tøffe runder på henholdsvis Stjørdal og Stiklestad golfklubber. Berg satte inn støtet på siste dag, men en imponerende runde på -7 var to birdier for lite til å bli med i omspill med Richardson og Fremstad, som begge endte på par. Kun fem slag skilte de sju beste i klasse A.

Vinnerens trener og tidligere vinner av Midt-Norsk, Lars Martin Berg, spurtet godt på siste dag, men kunne ikke hindre eleven i å kalle seg midtnorsk mester.

Har spilt golf i tre år

Richardson sier til Norsk Golf at han hadde god kontroll på Bergs comebackforsøk, uten at han lot seg stresse nevneverdig av det.

– De siste fire dagene har jeg fulgt med nesten etter hvert eneste hull. Jeg har blitt mye bedre på det å stenge ute alt, sier Richardson.

- Har du spilt lignende omspill tidligere?

– Jeg har bare spilt golf i tre år, så første gang jeg spilte omspill var i fjor, i klubbmesterskapet, og så har jeg spilt det noen ganger på Narvesen tour, men jeg hadde mye høyere puls nå.

Etter at seieren er feiret, flytter Richardson NTG Bergen for neste skoleår.

– Det blir bra og jeg gleder meg skikkelig. Dette ble en fin avslutning på trondheimstilværelsen.

Stjørdal golfklubb bød på særdeles tøffe flaggplasseringer.

Storfornøyd turneringsleder

Før Richardson og Fremstad gjorde opp om seieren, snakket Norsk Golf med en storfornøyd turneringsleder, Einar Olsvik.

– At vi får omspill på siste hull er helt magisk for arrangementet og turneringen. Det kunne ikke blitt bedre. Den stemningen her nå med de andre spillerne i klasse A som er ferdig, og spillerne i klasse B og C som venter på å slå ut på sin sisterunde, sier Olsvik.

- Har det vært noen utfordringer underveis?

– Den eneste utfordringen vi har hatt, var å få opp spilletempoet på banen. Det greide vi etter hvert. Vi holdt oss under seks timer for alle, men det var noen som gikk under fem timer, så det var et lite sprik. Det ble bedre utover turneringen. Jeg har fått fantastiske tilbakemeldinger fra spillerne, og vi har ikke minst hatt veldig god golf i klasse 1, sier Olsvik.

Samtidig som Fremstad og Richardson gjorde opp seg imellom i omspill, var turneringsleder Einar Olsvik enda mer smørblid enn vanlig foran et stort publikum på Trondheim golfklubb.

Kritisk til greener og flaggplasseringer

På første spilledag var mange spillere misfornøyd med greenene på Byneset. På dag to var banen særdeles vanskelig satt opp, noe som gjorde det tøft for nær samtlige 124 spillere.

– Greenkeeperen på Byneset har tatt på seg ansvaret for at de har bommet med resåing og vanning. Ellers har vi alltid vært opptatt av at det skal legges til rette for at det skal være en positiv opplevelse for alle, både de med høyt og lavt handicap. Flaggplasseringene var egentlig satt opp bare for topp 10 i klasse A, og da er det nitti prosent av de som spiller som blir straffet hardt, og får en litt negativ opplevelse. Men banen var i kjempebra stand, sier Olsvik.

- Med tanke på det du har erfart i år, vil det bli noen endringer til neste år?

– Jeg tar med meg mye. Vi skal ha en evaluering med klubbene, og passerer vi hundre påmeldte også til neste år skal vi snakke om vi kommer til å splitte opp feltet på de to første dagene, og spille på to forskjellige baner.

Ledertavle alle klasser

Powered by Labrador CMS