The Players Championship//

Drømmeavslutning akkurat ikke nok for Hovland

Selv med en «Hovland-søndag» ble det for langt opp til seieren i The Players Championship, men med delt tredjeplass kan Hovland være fornøyd.

Hovland klatret til toppen av ledertavlen på avslutningsrunden i The Players Championship, men det var akkurat ikke nok til seier.
Hovland klatret til toppen av ledertavlen på avslutningsrunden i The Players Championship, men det var akkurat ikke nok til seier.
Publisert Sist oppdatert

Selv om han startet åtte slag bak lederen Scottie Scheffler lovet Viktor Hovland at han ikke skulle gi opp. Det gjorde han heller ikke.

Starten ble turbulent for nordmannen med par-birdie-bogey-birdie-bogey på de første fem hullene. Stillingen beholdt seg på status quo frem til det niende hullet. På det lange par 5-hullet slo han seg til greenkanten, og derfra sørget en god up and down for dagens tredje birdie.

På det ellevte hullet fortsatte birdie-toget å rulle for Ekeberg-mannen på TPC Sawgrass. På hull 11, 12 og 13 kom det tre raske sirkler på scorekortet og Hovland klatret helt opp til delt andreplass på ledertavlen.

Både foran og bak Hovland på banen var det flere stjerner som spilte bra golf. Engelske Tyrrell Hatton, som bare brukte 29 slag på de siste ni hullene, var allerede i klubbhuset på scoren (–12) og amerikanske Scottie Scheffler gjorde ingen feil fra lederball.

Kombiner dette med at nordmannens birdie-tog bremset opp, så var ikke det ikke nok med ti under par (–10) i klubbhuset. Allerede da var seiersmulighetene borte for Hovland.

Til slutt ble det delt tredjeplass sammen med han som satte ny banerekod (62 slag) i går; Tom Hoge.

Seieren gikk til den nye verdenseneren Scottie Scheffler på scoren 17 under par.

Går riktig vei

De siste månedene har Viktor Hovland gjort grep for å komme på riktig spor igjen. Trenerbytte, funnet tilbake til faden sin (høyreskruen) og terpet enda mer på nærspill og putting. Hovedpersonen selv merker progresjon allerede.

– Har man litt bedre teknikk, noe jeg føler jeg har nå, da er det mye letter å være rolig. Jeg vet hvor ballen skal gå og jeg stoler mye mer på nærspillet mitt. Det blir bare bedre og bedre og bedre, forteller Hovland til Discovery etter runden.

Det samme viser tallene også. På strokes gained-statistikken fra tee til green, tjener han 7,14 slag i forhold til resten av feltet. Det er fjerde beste av samtlige i denne turneringen. Og i det som kalles den «femte majoren» sammenlignes han med tilnærmet alle spillere i verdenstoppen.

Rundt green taper han dessverre fortsatt noe, minus 0,68 slag, men det går i riktig retning.

Nå venter det en ukes pause hjemme i Oklahoma for Hovland før matchspill-turneringen WGC Dell Technologies går i gang 22. mars.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS