Endelig vant Bertheussen!

Elias Bertheussen har spilt bunnsolid golf hele sesongen, men seieren har latt vente på seg. I Esbjerg Open løsnet det endelig – og det så til de grader! Nå har han Challenge Tour-kortet halvveis ned i lomma.

Publisert

Ti topp-10-plasseringer på 18 turneringer – inkludert tre pallplasseringer. Men ingen seirer.

Det var oppsummeringen av Elias Bertheussens (Byneset GK) sesong så langt før denne ukens Nordic League-turnering Esbjerg Open i Danmark.

Der kom endelig den forløsende seieren – hans første triumf på nesten to og et halvt år.

– Det var veldig deilig. Og ikke minst uvant! Jeg har vært nære på flere ganger denne sesongen, men jeg har egentlig aldri vært ordentlig i posisjon. Det har alltid vært sånn at jeg har måttet gjøre noe spesielt siste dag. I dag var det veldig deilig å kunne cruise inn på autopilot, sier seiersherren til Norsk Golf.

I vindfulle forhold leverte trønderen en maktdemonstrasjon av de sjeldne med en seier på hele syv slags margin.

Med runder på 71, 66 og 69 slag endte han syv under par sammenlagt, og han var dermed den eneste spilleren under par på Esbjerg Golfklub.

– Det var putteren og lob-wedgen som reddet meg denne uken. Faktisk slo jeg ikke så bra, men puttingen var helt enorm. Jeg er også veldig fornøyd med spilleplanen min. En positiv ting med å bli eldre er at man lærer spillet sitt bedre å kjenne, og jeg var flink til å vite hvor jeg skulle angripe, og hvor jeg skulle være mer defensiv.

(Artikkelen fortsetter under)

Har lært av forrige Challenge Tour-opphold

Med syv turneringer igjen av årets sesong har Bertheussen nå spilt inn hundre euro mer enn personen som avsluttet fjorårets pengeliste på femteplass – den siste plasseringen som gir opprykk til Challenge Tour.

Bertheussen medgir at han følger nøye med på poenglisten i sesonginnspurten.

– Det er vanskelig å unngå. Den har jo stor påvirkning på hvordan fremtiden min kan bli. Det er et ekstra stressmoment som man må lære seg å håndtere. Dagen i dag handlet jo ikke bare om å vinne, men også om å ha hodet på rett plass med tanke på pengelisten.

Dette var Bertheussens fjerde seier i karrieren i Nordic League, og løfter ham opp til tredjeplass på tourens pengeliste med 30 747 innspilte euro så langt i år. Dermed begynner det virkelig å se lyst ut med tanke på å spille seg til en fast plass på Challenge Tour neste sesong, hvor Bertheussen sist konkurrerte i 2015. 

Også den gang kvalifiserte Bertheussen seg til Challenge Tour gjennom pengelisten på Nordic League året før, men oppholdet på Challenge Tour varte bare i én sesong.

Jeg var ekstremt mye alene, og det skal jeg i hvert fall unngå hvis jeg spiller på Challenge Tour neste år Elias Bertheussen

Flere av de norske spillerne har lidd samme skjebne etter å ha tatt steget opp fra Nordic League til Challenge Tour. Verken Bertheussen, Kristian Krogh Johannessen, Jarand Ekeland Arnøy eller Aksel K. Olsen i år har fått det til å stemme i sine debutsesonger på Challenge Tour.

Bertheussen sier han har lært mye fra sist gang han spilte på Challenge Tour.

– Jeg føler spillet er bedre rustet nå. Først og fremst er jeg blitt bedre til å drive. Men jeg tror det viktigste er at jeg har blitt veldig klar på hva jeg vil gjøre annerledes. Jeg var ekstremt mye alene, og det skal jeg i hvert fall unngå hvis jeg spiller på Challenge Tour neste år, forklarer Bertheussen til Norsk Golf, og fortsetter:

– De ukene jeg spilte OK minus på Nordic League, kom jeg likevel på 20.-plass og kunne ta med meg litt momentum og rankingpoeng å bygge videre på. På Challenge Tour resulterte det samme spillet i missede cuter, og da ble jeg fanget i en negativ sirkel. Når man da i tillegg er mye alene, blir den negativiteten bare enda mer forsterket. Men jeg er glad for at jeg har opplevd på det. Jeg har lært mye om meg selv.

Håper på Arnøy-opprykk

Til høsten kommer Bertheussen direkte inn i andresteget av europatour-kvalifiseringen. Hvis han klarer å ta med seg formen han har vist så langt i år, skal man ikke se bort fra at han klarer å rykke opp to «divisjoner» i samme jafs.

Uansett hva som skjer, håper han kompisen Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), også klarer å sikre opprykk etter å ha falt ned fra Challenge Tour i fjor.

– Det har betydd mye for meg å kunne trene og spille mye sammen med ham i år. Vi lærer av hverandre, og han påvirker meg positivt med sin aggressive spillestil. Jeg kan ha en tendens til å bli litt for defensiv. Det hadde vært helt konge hvis vi klarte å ta steget opp til Challenge Tour sammen i år. Eller enda bedre, til europatouren! smiler Bertheussen, som på ingen måte tar for gitt at han tar med seg godspillet fra Nordic League til europatour-kvalifiseringen:

– Det er en helt annen type turnering med helt nye utfordringer som krever at man må ha hodet på rett plass. Målet mitt blir å gjøre mer av det samme som jeg har gjort så langt i år.

Arnøy ble for øvrig nest beste nordmann i Danmark på seks over par. At det likevel holdt til 11.-plass, sier sitt om hvor krevende forholdene var denne uken, og ikke minst: hvor bra Elias Bertheussen spilte.

Resultater

Powered by Labrador CMS