hero world challenge//

Enorm Hovland-avslutning på Bahamas - flørtet med banerekorden

Viktor Hovland var hektet av i seierskampen før søndagens runde, men nordmannen leverte søndagens soleklart beste runde av de 20 i feltet. Hovland var nær ved å ta banerekorden etter en helt utrolig sisterunde. 

LOV Å SMILE: Viktor Hovland leverte en klassisk Hovland-søndag i Hero World Chhallenge. Foto:
LOV Å SMILE: Viktor Hovland leverte en klassisk Hovland-søndag i Hero World Chhallenge. Foto:
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland lå for langt bak de beste spillerne før den avsluttende runden av Hero World Challenge til å konkurrere om en tredje tittel på rad. 

Før søndagens runde var han hele 16 slag bak ledende Scottie Scheffler, og selv om vi har blitt bortskjemte med gode Hovland-søndager tidligere, var det litt i det meste laget å håpe på et mirakuløst comeback og en topplassering. 

Men Ekeberg-ekspressen var på perrongen da birdietoget gikk fra hull 1 søndag, og det han leverte på sisterunden var intet mindre enn helt enestående. Han var soleklart best i hele feltet og gikk sisterunden på 63 slag. 

Banerekorden til Rickie Fowler, som var Hovlands spillepartner søndag, sto i fare for fall da Hovland hadde fire hull igjen. Da måtte han notere seg for -4 på de fire siste hullene, men en sur bogey på hull 16 ødela de sjansene.

Nesten hole-in-one

For etter en rolig start med par på hull 1 og 2, tok han fullstendig fyr på de neste hullene. Det ble birdie på hull 3, 4 og 6, samt eagle på hull 7. 

Utslaget på hull 7, på et par 4-hull, la han fem yards fra flagget - og han var ikke langt unna hole-in-one på et par 4-hull, som er svært sjelden vare. 

Og da han satte putten, kunne han bokføre en sjelden eagle på et par 4-hull.

Peiset på

Hovland var bogey-fri etter de første ni hullene og rundet "front-nine" på imponerende -5. Da trodde kanskje noen at han skulle roe ned, men den gang ei.

For 26-åringen fortsatte i et heidundranes tempo på de siste ni hullene. Det ble birdie på hull 10, par på hull 11, birdie på hull 12, par på hull 13, birdie på hull 14 og en ny eagle på hull 15.

Da kunne han som nevnt skimte turneringsrekorden i det fjerne, spesielt etter et godt utslag på hull 16.  Men innspillet ble for dårlig, og da han ikke klarte å sette parputten fra halvannen meter, ble det bogey. 

Utrolig 2023

Da gikk også luften ut av Hovland-ballongen. På hull 17 vartet han opp med nok et godt utslag, denne gang på et par 3-hull, men birdie-putten ble alt for hard, og han fikk nok en tester for par. Den satt, og han avsluttet med par på hull 18, selv om han flørtet med vannet på utslaget.

Fasit ble -9 på søndagen og -9 for turneringen.

Turneringen var Viktor Hovlands siste i 2023, og han kan se tilbake på et magisk år med seier i Tour Championship, BMW Championship, The Memorial, samt delt 2. plass i PGA Championship og 7. plass i Masters. 

Scottie Scheffler vant turneringen. Han endte 20 slag under par og vant tre slag foran Sepp Straka. Tredjeplassen gikk til Justin Thomas.

Her er leaderboard

Powered by Labrador CMS