Espen Kofstad planlegger viking-comeback

Norges beste golfspiller har ikke spilt turnering siden januar. Nå er han på vei tilbake, og har hårete ambisjoner.

Publisert

Det tar ikke lang tid å oppsummere Espen Kofstads 2017-sesong:

Han imponerte med å greie cut-en i de to turneringene han rakk å spille på Europatouren, i desember og januar, med 20. plass som beste resultat. Det så i det hele tatt lyst ut for comebacksesongen blant europas beste.

Så fikk han føling med en femten år gammel skade i håndleddet. I februar ble han operert. Siden har han ikke spilt en eneste turnering.

Jeg jobber hver dag for å komme meg tilbake der jeg vil være

– Jeg jobber hver dag for å komme meg tilbake der jeg vil være. De vant på Challengetouren og Europatouren på -24 i forrige uke, og jeg sikter på å spille igjen når jeg føler at det er realistisk å være i nærheten av det, sier Kofstad til Norsk Golf.

Norges beste mannlige golfspiller, og den 461. beste i verden, har siktet seg inn på en helt spesiell uke for comebacket.

Challenge tour neste

– Jeg satser på å starte på Challenge Touren på Miklagard, og så Made in Denmark uken etter.

Viking Challenge, som omtales som norsk golfs nye hoveduke, spilles 14.-20. august på Miklagard Golfklubb, mens Made in Denmark spilles på Himmerland Golf & Spa Resort; en turnering på Europatouren med store prispenger.

Det er strenge golfregler som gjør at Kofstad ikke kan spille andre, mindre turneringer for å komme i turneringsform før det virkelige alvoret tar til.

– Jeg har ikke lov til å spille før jeg eventuelt starter på Challengetouren eller Europatouren igjen. De har laget reglene sånn så man ikke skal kunne jukse seg til medical exemption (medisinsk fritak).

(saken fortsetter under bildet)

Sju måneders pause

Hvis comeback-planene går som Kofstad ønsker, vil det, når Viking Challenge starter, være ganske nøyaktig sju måneder siden sist gang 29-åringen spilte turneringsgolf. Han blir ikke urolig av den grunn.

– Det er jo ikke optimalt å være skadet, men jeg tar det ikke så tungt heller, og det er ikke noe jeg gidder å stresse over.

Kofstad har vært skadeplaget de siste to sesongene. Først var det en rygg som kranglet, så, rett før OL i Rio, i august 2016, fikk han problemer med håndleddet.

Jeg angrer ikke på noen turneringer jeg spilte i fjor

– Var det dumt av deg å spille OL?

– Jeg angrer ikke på noen turneringer jeg spilte i fjor. Det var mye diskusjon om hva som faktisk måtte gjøres med håndleddet mitt. Jeg tok så mye pause jeg trengte og nå har jeg endelig fått fikset det. Det var jo sykt uflaks at et femten år gammelt brudd plutselig skulle gjøre vondt igjen.

Tekniske endringer?

Årsaken til problemene med håndleddet skal ikke ha noe med golfen å gjøre. Men det kan være golfen som har fremprovosert smertene. Kofstad har tidligere uttalt til Norsk Golf at han håpet å være klar til U.S. Open-kvalifiseringen i slutten av mai. Dét rakk han ikke, men nå håper han å slippe flere comeback-utsettelser.

– Jeg nærmer meg der jeg vil være, og jeg gleder meg til jeg kan spille turneringer igjen.

Kofstad tror ikke at håndleddproblemene vil få noen følger for det svingtekniske, slik ryggproblemene gjorde.

– Nei! Jeg har jo endret en del for ryggen, men har ikke gjort noen endringer på grunn av håndleddet.

Powered by Labrador CMS