Finalerunden i US Open

Se Phils eagle og Lukes uheldige fulltreff i hodet på en funksjonær.

Publisert

Rory McIlroy bøyer wedgen i frustrasjon og sinne, Luke Donald prøver å ta knekken på en stakkars funksjonær, Stricker shanker og Horschel blir angrepet av en blekksprutstim. Velkommen til finalerunden på US Open.

Mickelson var på alles lepper og blokker. Han ble 43 år i dag. På farsdag, som amerikanerne elsker. Han skulle gjøre slutt på tørken. Etter fem 2.plasser skulle det bli seier. Stricker skulle være utfordreren. Rocky i Philadelphia. Og Mahan var jo i overraskende superform. Trippel amerikansk? Noen dristet seg til å nevne Day, Donald og Rose som utfordrere til amerikanerne.

Steve Stricker slo knockout på seg selv. En åtter på #2 etter drive out of bounds og en shank fra fairway. Han er fra Wisconsin og godt kjent med snømenn, men han fører dem sjelden på scorekortet. Til slutt ble det +6 og T8. Hederlig, men Stricker spiller ikke for 8.plasser.

Luke Donald hadde en lite hyggelig opplevelse på #3. Det umenneskelig lange par 3 hullet måler nesten 250 meter. Og i dag var det motvind. Donald måtte fram med driver, dro den til venstre og traff en funksjonær i hodet. Hun ble liggende ganske lenge. Situasjonen kan ha påvirket engelskmannen. På det neste hullet misset han totalt med en wedge og måtte av med en sko for å slå neste slag fra vannhinderet. Til slutt delte han plassering med Stricker.

Jason Dufner seilte opp som en usannsynlig utfordrer. Han måtte da være for langt bak, men spillerne slet der ute og det ble stadig mer sannsynlig at vinnerscoren skulle bli over par. Dufner tok knekken på sjansene sine med en ball out of bounds på #15 og trippel bogey på kortet. Bortsett fra det en strålende runde med hele seks x birdie og resten par. Det var like før vi fikk se #dufnering sammen med US Open trofeet.

Jason Day var der hele dagen. Han spiller stødig. Har et fantastisk tilslag på ballen med lange jern, er sterk på nærspill og kan putte svært bra. Han har vært i teten i flere store turneringer nå. Hans tid kommer, det ligger en major til Day i luften.

Hunter Mahan hang aldri med i dag. +5 og ingen birdies på kortet.

Billy Horschel fikk det ikke til men endte på T4. Nok en god plassering i 2013. 

Og så har vi Phil Mickelson. Bursdagsbarn. Familiemannen på farsdag. Fem 2.plasser i US Open. Han hadde hjemmesprett, som da han på #5 for tredje gang denne uken havnet i vannhinder men kunne slå seg ut. Han viste ting som bare han gjør. På #10 setter han innspillet fra roughen for eagle. Jubelen kunne høres helt ned til Philadelphia-cheesesteak-køen i sentrum. Bones passet kurven på #18 når Phil skulle sette innspillet for birdie. Det var ikke Phils dag i dag. +4 på finalerunden, to slag bak Rose. Men bare store spillere klarer å være i posisjon til å vinne så mange ganger at de kan få seks 2.plasser. Etter runden var en oppgitt.

– Det er hjerteskjærende for meg. Denne uken hadde jeg min store mulighet. Jeg spilte bra og satt meg selv i posisjon til å vinne.

Tiger Woods satt personlig rekord i dag. +13 er den dårligste scoren hans i historien i en majorturnering der han har klart cuten.

Beste amatør ble Michael Kim på T17 (+10). Sammen med Pan fra Taiwan imponerte han oss i helgen. Topp amatørspillere men det mentale presset og forholdene på Merion ble for mye for dem. 

Powered by Labrador CMS