NORGESMESTERSKAPET//

Fjæraa til topps for fjerde gang: – Det er alltid stort

Fredrik Fjæraa spilte aldri opp mot sitt beste i NM for funksjonshemmede og døve på Bjaavann GK. Men det holdt likevel til en fjerde kongepokal.

Fredrik Fjæraa sikret seg sin fjerde kongepokal på Bjaavann GK søndag. Kent Daniel Danielsen kom på 3. plass.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg har ikke spilt så bra den siste måneden. Jeg er overalt egentlig, push-slicer og snap-hooker om hverandre. Jeg gjør så mye rart, sier Fredrik Fjæraa der han står med en ny pokal og et nytt NM-gull rundt halsen.

Det er fjerde gang at den suverene paragolferen fra Gamle Fredrikstad GK sikrer kongepokalen. På Bjaavann GK vant han til slutt med en totalscore 21 over par etter å ha forbedret lørdagens 85-runde med fem slag søndag.

Dermed sikret han seg gullet foran Trygve Toskedal Larsen (Elverum GK, +28), etterfulgt av Kent Daniel «Kenta» Danielsen (Nes GK, +56) og André Toth (Atlungstad GK, +62).

Trygve Toskedal Larsen ble nummer to på Bjaavann.

God stemning

– Ingen av oss spilte spesielt bra. Vi fleipet med det utpå der, at det var litt «Selskapsgolferen 2» over det vi presterte, sier Fjæraa, med referanser til Lasse Åbergs og Jon Skolmens filmkomedie.

– Men det var gøy utpå der. Det var god stemning, forsikrer han.

Har du lest artiklene våre denne uka, vil du vite at Bjaavann GK ikke er en enkel bane. Og enklere blir det ikke med funksjonsnedsettelser og fysiske handicap.

– Jeg er selvsagt stolt av å vinne NM. Det er alltid stort. Men jeg vet at jeg er storfavoritt og skal vinne dette. Likevel må jeg skjerpe meg og gjøre jobben. Det skal klaffe. Og det gjorde det ikke helt her, sier Fjæraa.

André Toth kom på 4. plass.

Håper på flere

– Hadde Trygve spilt opp mot sitt beste, hadde jeg ikke stått her med denne pokalen, innrømmer den firedobbelte norgesmesteren, som håper å se flere funksjonshemmede og døve i NM framover.

– Vi håper jo det, sier han. – I år ble handicapkravet strammet inn (fra 18,4 til 12,0. red.anm). Og i tillegg var det nok langt å reise til Kristiansand for ganske mange. Men jeg tror det kan komme flere i Oslo neste år.

– Men når det er sagt, tillegger Fjæraa. – Så var det helt riktig å legge det hit i år. Det var fantastisk å se publikumsoppmøtet her, og banen var førsteklasses.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS