NETFLIX-DOKUMENTAREN//

«Full Swing» tilbake: Fem ting vi vet om sesong 2

Den 6. mars kommer andre sesong av Netflix-dokumentaren. Her er det vi vet så langt.

Publisert Sist oppdatert

Også vi i Norsk Golf var over snittet begeistret da Netflix-dokumentaren «Full Swing» hadde premiere i fjor. Her kan du lese vår anmeldelse av alle episodene.

Vi skal innrømme at våre forventninger til sesong 2 er vesentlig mindre, først og fremst fordi serien aldri helt tok av – eller skapte den samme interessen – som Formel 1- versjonen «Drive to Survive», som var en formidabel suksess og skapte nye F1-fans over hele kloden.

Men vi kommer sikkert til å glede oss når det nærmer seg première-datoen 6. mars. Her er noe av det vi har i vente, skal vi tro golf.com som har sett nærmere på saken.

1. Ryder Cup som et bærende tema

Noe av kritikken mot «Full Swing» sesong 1 var mangelen på rammefortelling eller drivende motor som kunne binde de enkeltstående episodene sammen. Produsent Chad Mumm ser ut til å ha lært av det. Et sentralt narrativ i sesong 2 skal være Ryder Cup.

Blant annet følger vi Justin Thomas’ søken etter å kapre en plass på det amerikanske laget til kaptein Zach Johnson. To av showets åtte episoder ser også ut til dokumentere Europas knusende seier i Roma.

2. Sterke reaksjoner på PGA Tour/PIF-avtalen

Den høyst oppsiktsvekkende avtalen mellom PGA-touren og det saudi-arabiske investeringsfondet (PIF) er selvfølgelig også et hett tema. Netflix-kameraene rullet overalt den 6. juni da Jay Monahan og Yasir Al-Rumayyan plutselig satt side om side, lykkelige som et nyforelsket par. 

Rory McIlroys reaksjon på sammenslåingen skal være et av de største must-watch-scenene i «Full Swing» sesong 2.

Joel Dahmen er med denne gangen også. Og livet hans er endret siden sist.

3. Flere kjente fjes og to nye

Nå vi først snakker om Rory: Han er ikke den eneste fra sesong 1 som igjen følges tett av Netflix-teamet for å diskutere oppturer og nedturer i et turbulent år i internasjonal herregolf. Han blir ledsaget av Justin Thomas, Dustin Johnson, Joel Dahmen og Matt Fitzpatrick, som alle takket ja til en ny runde med kamera og mikrofoner.

Dessverre for norske golf-fans – og garantert også for resten av verden – er Viktor Hovland heller ikke med i denne sesongen. Det er imidlertid to andre nye karakter: Tom Kim og Wyndham Clark

4. Det er nok film å klippe i 

Nevnte Mumm vakte oppsikt da han fortalte at showet hadde 900 timer med egne opptak og tilgang til over 10 000 timer med arkiverte klipp i redigeringen av sesong to.

Det gir naturligvis Netflix et helt unikt utgangspunkt for å servere oss drama, innsikt og underholdning fra golfens indre sirkler.

Ved forrige korsvei var ikke alle episodene like interessante, og manglet som nevnt en rammefortelling som kunne binde historiene sammen. Men det bør i hvert fall være nok materiale å ta av.

5. Kanskje kommer sesong 3 

Netflix har allerede startet filmingen til «Full Swing» sesong tre. Men direktørene hos strømmegiganten har formelt ikke godkjent en tredje sesong av showet. Likevel hinter visepresident Gabe Spitzer om at ting er på gang.

– Vi vil alltid vente med den avgjørelsen til vi ser hvordan den nye sesongen  går, forteller Netflix-bossen. – Men vi vil ikke gå glipp av de første månedene av golfåret før vi bestemmer oss. Så vi filmer videre, og så får vi se.

PS! I fjor ble sesong 2 godkjent noen få uker etter lansering av sesong 1. Noe tilsvarende kan forventes i år dersom seerne er mange nok.

Powered by Labrador CMS