DP World TOur//

Gnistrende Hovland på delt annenplass i finalen

Viktor Hovland registrerte syv birdier og leverte med det en av dagens beste scorer i den emiratiske ørkenen. Han er helt i toppen av DP World Tour Championship. 

Hovland fortsatte storspillet i Dubai på fredag.
Hovland fortsatte storspillet i Dubai på fredag.
Publisert

Nordmannen fortsatte i det gode sporet han begynte på i torsdagens førsterunde i flaggskip-turneringen DP World Tour Championship.  

Fredag brukte han bare 66 slag (–6) og klatret med det helt i toppen av ledertavlen.

Runden startet rolig med par på de to første hullene, men på Earth Course sitt tredje hull fikk Hovland dagens første birdie. Det var bare starten på det som skulle bli en solid runde. 

For like før runding, på hull 7 og 8, kom det to nye røde sirkler på scorekortet. Den siste av de to var av den sjeldne sorten – selv for Viktor Hovland. Etter et noe dårlig innspill hadde han en putt på drøye 17 meter, og selv om nordmannen ikke er kjent for å sette lange putter, glimter han til i ny og ne:

Dermed var han tre under par ved runding, men Ekeberg-mannen hadde ingen planer om å stoppe opp for det. 

På de siste ni ble det fire nye sterke birdier, men til gjengjeld også en bogey. Dermed er Hovland på delt andreplass, to slag bak Ryder Cup-kollega Nicolai Højgaard, før helgens to avsluttende runder. 

Nordmannen var fornøyd med eget spill på fredagens runde.

– Det var mye som stemte i dag. Jeg drivet bra og fant mange fairwayer, som gjorde at jeg kunne angripe mer. Jernslagene mine er fremdeles ikke helt der jeg ønsker dem, og de går litt langt.  Men jeg driver, chipper og putter bra. Får jeg orden på jernspillet kan det bli en morsom helg, sa han etter runden. 

Ifølge DataGolf var nordmannen igjen blant de beste på banen, og tjente 3,08 slag på resten av feltet.  

Danske i tet

I enslig majestet på toppen av ledertavlen finner man Nicolai Højgaard. Dansken, som startet dagen i delt ledelse, brukte i likhet med Hovland bare 66 slag. Højgaard lå lenge på samme score som Hovland og fire andre på –9, men med en eagle på det 18. hullet tok han ett ekstra steg forbi den jagende gjengen. 

Dermed har han en to slags-ledelse på vei inn i helgen, og er åpenbart fornøyd med det.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg stoler på spiller mitt om dagen og vet at det kommer et birdietog en eller annen gang, så det handler bare om å være tålmodig. Før har spillet vært litt ustabilt, men nå er selvtilliten tilbake, sa han etter runden. 

Viktor Hovland kommer til å spille med en annen Ryder Cup-kamerat på lørdag. Da er det Tommy Fleetwood som blir spillepartneren til nordmannen. 

Se hele ledertavlen her

Powered by Labrador CMS