DP WORLD TOUR//

God start for Hovland – dansk overraskelse i tet

Viktor Hovland åpnet BMW PGA Championship tre under par, men det var dansken Marcus Helligkilde som stjal showet torsdag.

Viktor Hovland i samtale med spillepartner Rory McIlroy under førsterunden på Wentworth torsdag.
Publisert Sist oppdatert

I et av de sterkeste startfeltene for sesongen er det oppsiktsvekkende når en spiller rangert som nummer 232 i verden – og som aldri før har vunnet en turnering på dette nivået – plutselig kan senke ti birdier på Wentworth og ta ledelsen med en 64-runde, åtte under par.

For de flestes øyne var rettet mot de 12 Ryder Cup-spillerne i feltet, og spesielt cocktailen med verdensfirer Viktor Hovland, Europas alfahann Rory McIlroy og det nye stjerneskuddet Ludvig Åberg.

Åberg taklet presset

Med unntak av McIlroy, som til slutt kom seg inn på par, åtte slag bak Marcus Helligkilde, åpnet da heller ikke stjernegruppa dårlig. 

Etter en bogey på hull 6 så det ut til å gå feil vei for Viktor Hovland, men som vanlig hentet nordmannen seg mesterlig inn, svarte med to strake birdier, og gjentok bedriften etter en ny bogey på det ellevte. 

Med tre nye birdier på 12, 15 og 18 leverte Hovland til slutt et scorekort tre under par, og er selvsagt ikke ute av noen verdens ting når tre runder gjenstår.

Det er heller ikke Ludvig Åberg, som innrømmet at han kjente presset da han gikk ut sammen med to av spillets aller største stjerner i London torsdag. Men det svenske stjerneskuddet, som ble proff så sent som i mai etter en fantastisk college-karriere på Texas Tech, taklet naturligvis denne situasjonen også, gikk fire under par, og holder en delt 12. plass før andrerunden.

Det ble i det hele tatt en god dag for Ryder Cup-laget. 

McIlroy gratulerer Ludvig Åberg med en sterk førsterunde torsdag.

Roma-gutta 22 under

En uke før det braker løs på Marco Simone utenfor Roma gikk de 12 spillerne samlet 22 slag under par. Matt Fitzpatrick er seks under, Tyrrell Hatton fire under, Tommy Fleetwood og Shane Lowry tre under (som Hovland).

Det eneste som må bekymre kaptein Luke Donald er formen til to av de største stjernene og den ene spilleren han fikk mest kritikk for å ta ut.

Verken Rory McIlroy (par) eller Jon Rahm (-1) leverte sin beste golf torsdag, og ingen av dem har gjort det på en god stund. Forhåpentligvis kan det snu de kommende dagene slik at verdenstreeren og verdenstoeren spiller på seg selvtillit før møtet med amerikanerne i Roma.

Det samme gjelder Nicolai Højgaard som slet fælt på Wentworth torsdag, endte førsterunden fire over par, og har hele 12 slag opp til sin landsmann Marcus Helligkilde.

 26-årige Helligkilde vant riktignok Challenge Tour i 2021. Men holder knapt en 50. plass på Race to Dubai, og er altså bare 39 plasser foran vår egen Kristian Krogh Johannessen på verdensrankingen.

Krogh kan hente inspirasjon fra danskens gnistrende åpningsrunde i London. Samtidig er det nok også irriterende med tanke på hva han selv kunne fått til. Nordmannen viste prov på god form i Irish Open sist uke, var førstereserve på Wentworth, og håpet i det lengste at noen skulle trekke seg fra startfeltet. Det skjedde ikke.

PS! Viktor Hovland, Rory McIlroy og Ludvig Åberg går ut på andre runde kl 13:40 fredag. Du kan følge dem direkte på Viaplay. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS