ladies european tour //

God turnering av Stavnar: – Er ikke langt unna de beste

Madelene Stavnar klatret to plasser på søndagens avslutningsrunde etter en runde på -3, og tar juleferie med god samvittighet. Renate Grimstad må spille Q School-finale i Marokko.

Madelene Stavnar tar seg en velfortjent ferie etter nok en solid 7. plass i sesongavslutningen på Ladies European Tour.
Madelene Stavnar tar seg en velfortjent ferie etter nok en solid 7. plass i sesongavslutningen på Ladies European Tour.
Publisert Sist oppdatert

Denne uken satt strek for Ladies European Tour-sesongen, med to norske jenter fra start. Madelene Stavnar hadde allerede sikret kortet, mens Renate Grimstad trengte en god plassering for å fornye spillerettighetene sine.

Turneringen åpnet svært forskjellig for de to. Snart 23 år gamle Stavnar åpnet med -3 og topp 10 etter første dag, mens Team Norway-venninne Grimstad slo 79 slag i andre enden av resultattavlen. Med behov for poeng nok til å klatre på sammenlagtlisten var ikke det starten jenta fra Bergen trengte.

Fredag klatret 22-åringen helt opp til en delt andreplass, bare to slag bak den daværende lederen. Litt stang ut og uheldige lies lørdag førte til tre tidlige bogeyer, men Nøtterøy-jenta fikk hendene på rattet og kom seg tilbake for par for dagen. Det holdt til en delt åttendeplass før den siste runden for sesongen.

Der leverte Vestfold-spilleren nok en solid runde, bestående av fem birdier, to bogeyer og 11 oppskriftsmessige par, og avsluttet året med en solid syvendeplass.

– Det hjalp veldig å tilbringe litt tid sammen med treneren min, som er første gang på mange måneder. Vi gjorde noen endringer og så på alle forbedringsområdene mine, som hjalp mye på selvtilliten der ute.

Selvtilliten hadde heller ikke vondt av å hamle opp med noen av verdens beste golfspillere, i en av de største turneringene på touren. Denne uken stilte spillere som Linn Grant, Celine Boutier, Carlota Ciganda og Caroline Hedwall til start.

– Det er ekstremt kult å spille med så gode spillere og se at forskjellen ikke er så stor. Ekstra gøy var det å spille bra foran en del nordmenn som kom for å heie. 

Nå tar Stavnar en velfortjent juleferie, men skal ikke ligge på latsiden av den grunn.

– Det blir mye farting – jeg skal stå litt på ski, på cruise med familien og runde av med en tur til Svalbarg med kjæresten min, fortalte Stavnar etter Andalucia Open de Espana.

Grimstad til Marrakech

Renate Grimstad leverte tre gode runder på Las Brisas i Marbella, men åpningsrunden på 79 slag gjorde det for tøft å karre til seg de nødvendige poengene. Nå må hun havne topp 20 i Q School-finalen i Marokko for å få fulle spillerettigheter neste sesong.

 Indiske Aditi Ashok vant turneringen etter en fantastisk sisterunde på -6, to slag foran Anne van Dam (Nederland).

Sammenlagtseieren gikk til thailandske Trichat Cheenglab, foran franske Celine Boutier. Stavnar endte som nummer 34, mens Renate Grimstad ble nummer 77.

Topp 10-listen sammenlagt på Ladies European Tour.
Topp 10-listen sammenlagt på Ladies European Tour.

Se resultater

Powered by Labrador CMS