Golf på provencalsk vis

Nice, Grasse og Valbonne byr på knallgrønne forhold stort sett året rundt. Da frister det så klart å drømme seg bort i vente på tilsvarende grønne norske reiseråd.

Publisert

(NB: Denne reisereportasjen ble sponset av Norwegian.no)

– – –

Fra Nice flyplass tar det rundt 30 minutter å kjøre til Grasse og landsbyen Le Rouret. Der sjekket vi inn på 3-stjerners Hôtel du Clos som oser av provencalsk sjarm og gjestfrihet. Med bare 12 rom, dog utstyrt med et bittelite basseng, er hotellet midt i blinken for gjenger på tur som vil spille forskjellige golfbaner hver dag. De fins det nemlig flust av i området, og den første vi besøker ligger nesten i gåavstand – nemlig Golf de la Grande Bastide.

Den flate kjempen La Grande Bastide

Banen er designet av Cabell Robinson, tidligere ansatt hos Robert Trent Jones Senior. Det du ser er det du får – La Grande Bastide kjennetegnes av brede fairways og greener vel voktet av bunkere. Vannhinderne befinner seg hovedsakelig på backnine, men det åpne parklandskapet bidrar til at det skal godt gjøres å miste en ball under runden. For de som evner å løfte blikket fra utfordringene på bakkeplan, bys det på vakker utsikt mot Grasse, Opio og Châteauneuf de Grasse i fjellsidene over banen.

Åpnet i 1992

La Grande Bastide åpnet i 1992, og har hatt tid til å sette seg. På frontnine er hull 4, et par 5-hull, det mest utfordrende fordi en skjult, smal grøft foran den opphøyde greenen overrasker oss førstegangsseilere stort når vi endelig får øye på den. På backnine er det hull 15 og 18, begge par 4 hull, som er vanskeligst fordi vann på både høyre og venstre side av begge fairways må unngås. Det er det definitivt ikke alle som klarer, hvilket vi ser fra orkesterplass på klubbhusterrassen etter våre egne misèrer bare minutter tidligere.

Workshop med duft av himmel

Når en først tar turen til Grasse, er et dypdykk inn i duftens verden et must. Det kan gjøres ved å besøke parfymemuseet som ligger i Grasse sentrum. Selv valgte vi å delta på workshop hos Galimard, et av byens største parfymehus. I løpet av 1,5 time lærte vi masse om duft, ble guidet gjennom langt over 100 essenser, og fikk sågar blande vår egen eau de toilette som endte opp på en snasen parfymeflaske vi fikk med hjem som suvenir.

Kupert og variert på Saint Donat

Golf Country Club De Saint Donat er designet av Robert Trent Jones Junior, og den 6031 meter lange par 71 banen åpnet i 1993. Stikkord for hva som venter er fine spilleforhold, til tider meget kupert terreng og varierte utfordringer. Elven La Mourachonne kommer i spill på seks av hullene, og på spaserturen mellom hull 10 og 11 dukker det sågar opp et lite slott.

Runden starter mykt med et par 4-hull som bare heller svakt mot venstre. På hull 2, et par 4 hull, begynner de smarte å ane hva som venter; La Mourachonne lurer til venstre mens busker lokker til seg baller på høyre. På hull 3 er det vinn eller forsvinn: Par 3 hullet er banens vanskeligste, og smykker seg med både La Mourachonne og trær.

Backnine på Saint Donat er mer kupert enn frontnine. Minneverdige hull er hull 15, et langt par 5 som spilles i nedoverbakke før en krysser La Mourachonne og sikter mot greenen på toppen av en bakke. Hull 16 er et kort par 3 hull der greenen venter på en egen liten øy, og på hull 17 må elven krysses ikke bare én – men to ganger. Også på hull 18 kommer vann i spill, før en naturlig nok ender opp ved klubbhuset. Der fins det proshop og uteservering – om en ikke går for revansje og tar en ekstrarunde på klubbens 9-hullsbane.

Avstikker til provençalske Cabris

Med leiebil er det lett å hive seg rundt på kveldene for å oppleve mer av distriktet. Vi dro til Cabris, 4 kilometer fra Grasse. På toppen av landsbyen ligger nemlig L’Auberge du Vieux Chateau à Cabris som serverer fransk gourmetmat og har panoramautsikt over rivieraen. Stedet ligger side om side med slottsruiner fra 1617, og er omgitt av trange smågater og massevis av fortausrestauranter. Banen Golf de Claux Amic ligger 2 kilometer unna, men hotellet som tilhører L’Auberge du Vieux Chateau har bare fem rom. Klarer man å kapre til seg ett av dem fås til gjengjeld trolig en overnatting av de sjeldne.

– – –

Golfbaner

Golf de La Grande Bastide

www.golfgrandebastide.com

Golf Country Club De Saint Donat

www.golfsaintdonat.com

Golfpakker i Provence

www.provencecotedazurgolf.com

Reiseinformasjon

Flyselskapet Norwegian

www.norwegian.no

Turistrådet i Provence

www.cotedazurfrance.fr

Hotell

Hôtel Du Clos, Le Rouret

www.hotel-du-clos.com

Restauranter

L’ Auberge du Vieux Chateau à Cabris 

www.aubergeduvieuxchateau.com

Le Bistro du Clos

www.bistro-du-clos.com

 

Powered by Labrador CMS