GOLF-NORGE//

Grønn vinter på Sola: – Vet at vi er veldig privilegerte

Lørdag var det 193 bestilte starttider på Solastranden. Denne uka er det over 150 hver dag.

Solastranden
Slik så det ut på Golfbox i helgen. Og denne uka er vinterferie i området.
Publisert Sist oppdatert

– Akkurat nå har «Sibir-kulden» tatt oss. Det er minus om natta og vintergreener. Men snart er vi tilbake på sommergreener, det er vi. Det er fortsatt grønt og fint her.

Selv på en god, gammeldags telefonlinje er lett å gjennomskue at Emil Aarthun, administrativ leder i Sola Golfklubb, sitter med et bredt smil på den andre siden av fjellene. For denne uka er det vinterferie i Rogaland. Og den vinterferien er grønn.

I helgen slapp over 400 spillere ut på Solastranden. Og daglig er det rundt 150 bestilte starttider i Golfbox.

Klubbturnering og hole-in-one

– Vi hadde litt rufsete vær i desember, men etter nyttår har vi stort sett spilt på sommergreener. Sist søndag hadde vi 120 deltagere i årets første klubbturnering, og vi har til og med fått årets første hole-in-one, forteller Aarthun, som må bla i historikken for å sjekke om det er ny rekord.

Emil Aarthun, adm. leder i Sola GK, har grunn til å smile over høye medlems- og aktivitetstall.

– Nja, det er ikke så langt unna, konkluderer han. – Vi hadde én i februar 2019 og to tilbake i 2015.

Det er ingen unormal vinter i Rogaland. Også Stavanger, Sandnes, Randaberg og andre omkringliggende klubber har gode forutsetninger for å holde åpent hele året.

– Normalt er det grønt som nå hele vinteren. Så gulner gresset litt i mars før det våkner til live igjen i april. Som golfspillere er vi veldig priviligerte, det vet vi. Våre 2600 medlemmer har et fantastisk tilbud som ikke mange har i Golf-Norge.

I en av Norges største golfklubber har de også to 18-hullsbaner å boltre seg på. Men det er bare Solastranden som holdes åpen gjennom vinteren.

Den nye normalen

– Det er jo ikke helt sommerforhold, innrømmer Sola-lederen. – Og derfor holder vi Forus stengt for å passe litt ekstra på den.

– Og hva er banestatus på Solastranden akkurat nå?

– Banen er i bedre stand enn den har vært de siste årene. Og det henger tett sammen med aktiviteten. I de to «korona-vintrene» ble det spilt enormt mange runder her, og det bar banen selvfølgelig preg av. Men den har hentet seg fint inn igjen når vi nå er tilbake til mer normale tilstander, sier Aarthun.

Det rapporteres om normalt gode forhold på Solastranden denne vinteren, og bedre enn da aktiviteten var som høyest under pandemien.

Da snakker vi om den nye normalen. For etter årevis med lavere medlems- og aktivitetstall er også Sola GK i vekst.

– Vi har hatt nettovekst i tre år på rad, og med starten vi har fått nå i år, ser jeg ikke bort fra at vi runder 2700 medlemmer i løpet av 2023.

– For oss handler det i første rekke om ivaretakelse nå. Vi har ansatt en yngre klubbkoordinator som kjenner de nye kommunikasjonsbehovene og -verktøyene bedre enn oss «dinosaurer». Vi jobber med å treffe de ulike målgruppene med tilpassede tiltak, smiler Sola-sjefen.

Samtidig tar han gjerne imot flere gjester fra hele landet.

– De fleste som spiller her, bor lokalt. Men vi får også en del trafikk fra Kristiansand-området i vintermånedene, og i tillegg kommer en og annen golfsulten gruppe fra resten av landet.

Ofte benytter de seg av klubbens samarbeidsavtale med Sola Strand Hotel.

– Det er nok flere som kunne tenke seg en slik pakke akkurat nå, tror Emil Aarthun.

Powered by Labrador CMS