FLYTTER HJEM IGJEN//

Gullberg blir klubbsjef på Sveriges beste bane

Etter åtte år slutter Matthias Gullberg (39) i Asker GK for å overta Visby GK på Gotland.

Matthias Gullberg har fått drømmejobben som klubbsjef og VD på Visby GK på Gotland.
Publisert

– Det måtte noe ekstra til for å lokke meg bort fra Asker og Norge, og den muligheten dukket opp nå. Jeg overtar en klubb og et anlegg i absolutt verdensklasse, sier Matthias Gullberg til Norsk Golf.

Fredag informerte Asker GK at den daglige lederen har sagt opp sin stilling i klubben.

«I løpet av hans tid i Asker har han vist en utrettelig innsats for å fremme golfklubben og dens interesser. Hans lederskap har vært avgjørende for suksess og vekst i de åtte årene han har ledet klubben,» skriver styret i sin melding til medlemmene.

Starter i oktober

Den 1. oktober overtar 39-åringen som klubbsjef/värkstellande direktör i Visby GK på Gotland. Klubben ble i 2020 kåret til Sveriges beste bane av Svensk Golf, i skarp konkurranse med imponerende anlegg som Bro Hof, Falsterbro, Ullna og Kristianstads.

– Visby er én av Sveriges aller beste golfanlegg, uten å ha de samme tradisjonene som flere av de andre. De har bygd seg opp gradvis. Og jobben som VD i Visby GK er en av de mest prestisjefylte i Golf-Sverige, bekrefter Martin Hardenberger, redaktør for Svenska Golfmagasinet.

Matthias Gullberg konkurrerte ut mange søkere i kampen om drømmejobben.

– Jeg følte at det var på tide å ta steget videre, og det finnes ingen lignende jobber i Norge. Alt blir større i Visby, og som Sveriges beste bane er det naturlig å rette blikket ut i Europa og verden, sier Gullberg.

Mer norsk enn svensk

Han var bare ti år da pappa Per fikk jobb i Oslo, og familien flyttet fra Sverige til Norge. På veien har han sikret seg masse erfaring og en mastergrad i golf course management. Fram til nylig var han også leder av GAF, den administrative interesseorganisasjonen.

– Jeg føler meg mer norsk enn svensk nå, det skal jeg innrømme, sier Gullberg.

– Men jeg gleder meg selvfølgelig til en ny og stor utfordring på Gotland. Sammen har vi fått til mye bra i Norge, og framtiden til Asker GK er jeg ikke redd for. Vi er en stor og solid klubb, og jeg kommer alltid til å være stolt av den utviklingen jeg har fått være med på.

Styret i Asker GK starter nå prosessen med å finne en ny daglig leder. Formell utlysning av stillingen vil komme i løpet av august. I mellomtiden vil klubbens daglige drift fortsette som vanlig.

Powered by Labrador CMS