FLYTTER HJEM IGJEN//

Gullberg blir klubbsjef på Sveriges beste bane

Etter åtte år slutter Matthias Gullberg (39) i Asker GK for å overta Visby GK på Gotland.

Matthias Gullberg har fått drømmejobben som klubbsjef og VD på Visby GK på Gotland.
Matthias Gullberg har fått drømmejobben som klubbsjef og VD på Visby GK på Gotland.
Publisert

– Det måtte noe ekstra til for å lokke meg bort fra Asker og Norge, og den muligheten dukket opp nå. Jeg overtar en klubb og et anlegg i absolutt verdensklasse, sier Matthias Gullberg til Norsk Golf.

Fredag informerte Asker GK at den daglige lederen har sagt opp sin stilling i klubben.

«I løpet av hans tid i Asker har han vist en utrettelig innsats for å fremme golfklubben og dens interesser. Hans lederskap har vært avgjørende for suksess og vekst i de åtte årene han har ledet klubben,» skriver styret i sin melding til medlemmene.

Starter i oktober

Den 1. oktober overtar 39-åringen som klubbsjef/värkstellande direktör i Visby GK på Gotland. Klubben ble i 2020 kåret til Sveriges beste bane av Svensk Golf, i skarp konkurranse med imponerende anlegg som Bro Hof, Falsterbro, Ullna og Kristianstads.

– Visby er én av Sveriges aller beste golfanlegg, uten å ha de samme tradisjonene som flere av de andre. De har bygd seg opp gradvis. Og jobben som VD i Visby GK er en av de mest prestisjefylte i Golf-Sverige, bekrefter Martin Hardenberger, redaktør for Svenska Golfmagasinet.

Matthias Gullberg konkurrerte ut mange søkere i kampen om drømmejobben.

– Jeg følte at det var på tide å ta steget videre, og det finnes ingen lignende jobber i Norge. Alt blir større i Visby, og som Sveriges beste bane er det naturlig å rette blikket ut i Europa og verden, sier Gullberg.

Mer norsk enn svensk

Han var bare ti år da pappa Per fikk jobb i Oslo, og familien flyttet fra Sverige til Norge. På veien har han sikret seg masse erfaring og en mastergrad i golf course management. Fram til nylig var han også leder av GAF, den administrative interesseorganisasjonen.

– Jeg føler meg mer norsk enn svensk nå, det skal jeg innrømme, sier Gullberg.

– Men jeg gleder meg selvfølgelig til en ny og stor utfordring på Gotland. Sammen har vi fått til mye bra i Norge, og framtiden til Asker GK er jeg ikke redd for. Vi er en stor og solid klubb, og jeg kommer alltid til å være stolt av den utviklingen jeg har fått være med på.

Styret i Asker GK starter nå prosessen med å finne en ny daglig leder. Formell utlysning av stillingen vil komme i løpet av august. I mellomtiden vil klubbens daglige drift fortsette som vanlig.

Powered by Labrador CMS