AVSLUTTER SAMARBEIDET//

Her er de 15 beste Nike-reklamene med Tiger

Etter 27 år er et av sportsverdenens beste partnerskap over. Men de ikoniske reklamefilmene lever evig.

Tiger Woods jubler etter Masters-triumfen på Augusta i 2019 – som alltid i sin røde Nike-outfit på en søndag.
Tiger Woods jubler etter Masters-triumfen på Augusta i 2019 – som alltid i sin røde Nike-outfit på en søndag.
Publisert Sist oppdatert

Etter noen uker med spekulasjoner bekreftet både Tiger Woods og Nike mandag at deres vellykkede samarbeid over 27 år hadde kommet til en ende.

Den mangeårige verdenseneren med 15 majortriumfer brukte sosiale medier for å bekrefte nyheten og samtidig takke grunnlegger Phil Knight.

«Knights lidenskap og visjon brakte dette samarbeidet mellom Nike og Nike Golf sammen, og jeg vil personlig takke ham, sammen med Nike-ansatte og utrolige idrettsutøvere jeg har hatt gleden av å jobbe med på veien,» skrev Woods på X.

En unik kombinasjon

Knapt noen enkeltutøver i noen idrett har vært sterkere knyttet til én merkevare enn Tiger Woods.

«For over 27 år siden var jeg heldig nok til å inngå et partnerskap med en av verdens mest ikoniske merkevarer. Tiden som har fulgt, har vært fylt med utallige fantastiske øyeblikk og minner. Hvis jeg begynte å nevne dem, ville jeg kunne fortsatt i det uendelige,» poengterer mesteren selv, og antyder samtidig at «et nytt kapittel» er på gang.

Woods var bare 20 år da han i 1996 startet som merkeambassadør for Nike, og som en av Nikes mest profilerte idrettsutøvere har han figurert i mange reklamefilmer og annonser for merket. 

Her er noen av våre favoritter – i tilfeldig rekkefølge.

1. La oss snakke om presisjon

Range-trening for å treffe ulike «vinduer» blir aldri morsommere enn dette.

2. Pappa Woods og hans metoder

I løpet av 60 sekunder formidler denne reklamen hvordan Earl Woods jobbet med Tiger da han vokste opp, en tilnærming som formet Tiger til den legendariske golfspilleren han ble.

3. «Hvordan gjør du det der?» 

Rory McIlroy har kommet til i stallen. Og den klassiske range-duellen mellom de to alfahannene – en læremester og en læregutt – står seg fortsatt.

4. Tiger er tilbake!

Tigers comeback i mars 2009 etter å ha gjennomgått en sesongavsluttende kneoperasjon året før var såpass stort at det ble behandlet mer som en nyhetshendelse enn en sportsbegivenhet.

5. Tiger og Rory

Fantastisk historiefortelling igjen. Laget i en tidsalder der vi fortsatt ikke var bortskjemte med filmtriks og trodde det var faktiske opptak av Rory som barn og faren hans som så Tiger på tv.

6. Golf er ikke vanskelig: svingen

Ironien i Nikes kampanje 'Golf er ikke vanskelig', som viste en Tiger Woods som prøvde seg på golfinstruksjon, er selvsagt at golf er vanskelig ... bare ikke for Woods.

7. Golf er ikke vanskelig: slicen

8. Symfonisk sving

Tiger Woods laget morsommere Nike-reklamer enn denne. Han laget også mer dramatiske. Men duoen laget aldri en mer perfekt enn hans "swing portrait" reklame fra 2006.

9. Velkommen tilbake, Tiger!

Nok et comeback. Denne gangen til The Masters.

10. Tiger og «Frank the Headcover»

11. Jeg er Tiger Woods

Genialiteten i denne Nike-reklamen er at Woods aldri sier et eneste ord. I stedet er det unge golfspillere av ulike raser, etnisiteter og sosioøkonomiske bakgrunner som erklærer seg selv som "Tiger Woods".

12. Tigers triksevideo

Denne klassikeren var faktisk ikke planlagt. Woods var på settet og filmet en annen flott reklame som involverte amatører på en driving range. Men da regissøren la merke til at Woods jonglerte med en golfball og kølle i en pause, tok han øyeblikkelig tak.

13. Tiger – 15 ganger majorvinner

14. Synkronisert golf

Normale hackere på driving rangen slår som normalt. Så kommer Woods og når han begynner å treffe perfekt, følger alle etter.

15. Unge Tiger vinner The Open

Denne klassikeren fra 2005 er både humoristisk og hjertevarmende. Ved å digitalt sette inn en ung Woods i faktiske opptak fra hans triumf på St. Andrews i The Open i 2000, slo Nike den kunstige intelligensen med nesten to tiår.

Powered by Labrador CMS