U.S. Open//

Her er Hovland blant de beste på den største scenen

Årets U.S. Open står for tur, og det gir Viktor Hovland nok en mulighet til å vinne sin første major-tittel. Oppsiktsvekkende statistikk forteller at den nærmer seg.

Majortittel-jakten fortsetter denne uken for Viktor Hovland. Her fra tirsdagens innspillsrunde på Los Angeles Country Club
Publisert

I forrige major-turnering var han nærme. Fryktelig nærme. Hovland og Brooks Koepka spilte mer eller mindre matchspill mot hverandre den siste dagen i PGA Championship, og det var jevnt til siste slutt.

Amerikaneren vant, mens Hovland endte på delt andreplass sammen med verdensener Scottie Scheffler.

Nordmannen var også nærme i de to foregående major-turningene med fjerdeplass i The Open Championship i fjor sommer og syvende plass på Augusta i april.

I de tre turneringene er det faktisk ingen som har spilt bedre enn Ekeberg-mannen. I de 12 rundene har han gått 27 under par - syv slag bedre enn nestemann på listen (Scottie Scheffler).

I forkant av denne ukens U.S. Open er han, mye takket være Memorial-seieren fra halvannen uke siden, en av forhåndsfavorittene. Men på den største scenen konkurrer man mot de aller beste. Det er mange major-vinnere i denne ukens felt, blant annet Jordan Spieth, Rory McIlroy, Jon Rahm, Matt Fitzpatrick, Justin Thomas, i tillegg til nevnte Scheffler og Koepka.

Blant de beste rundt green

Det er ingen hemmelighet at Viktor Hovland har blitt betydelig bedre rundt greenen etter å ha byttet til Joe Mayo som hovedtrener. Men det er noe oppsiktsvekkende hvor mye bedre han har blitt, spesielt i de største turneringene hvor banene spilles ekstra vanskelig.

Ifølge The Athletic-journalist Justin Ray er han den åttende beste på strokes-gained rundt green i de tre siste major-turneringene. I forhold til resten av feltet har han tjent 0,57 slag bare på dette området.

På den samlede strokes-gained statistikken har han tjent 3,53 slag i snitt på de tre siste major-turneringene, viser tall fra DataGolf.

Torsdag begynner årets U.S. Open på Los Angeles Country Club, som ligger midt i hjertet av storbyen. Hovland slår ut i feature group sammen med Xander Schauffele og Jon Rahm klokken 11.24 lokal tid (17.24 norsk tid).

NB! Turneringen kan sees på Viaplay denne uken. Sendingen begynner klokken 21.00 med Joakim Mikkelsen i kommentatorboden.

Her er alle starttidene

Les også:

Powered by Labrador CMS