PGA Championship//

Her glipper major-seieren for eventyrlige Hovland: – Jeg var uheldig

Selv om et bunkerslag i innspurten på avslutningsrunden ødela seiersmulighetene i årets PGA Championship, noterte Hovland ny karrierebeste på den aller største scenen.

Her forsvant vinnersjansene for Viktor Hovland. Den hvite prikken inni gresset er ballen.
Publisert Sist oppdatert

Selv om Scottie Scheffler til tider meldte seg på i tetkampen, var det tydelig at kampen om seieren i årets PGA Championship sto mellom to stykker. Brooks Koepka og Viktor Hovland.

Amerikaneren åpnet best med birdier på hull 2, 3 og 4, men Hovland svarte med sine egne fugler på det fjerde og det femte.

Slik gikk det frem og tilbake mellom de to frem til hull 16. Da var igjen bare ett slag mellom de to, og tre hull igjen å spille.

Hovlands utslag gikk i fairway-bunkeren, mens Koepkas la seg midt gaten. Med Wanamaker-trofeet på linjen og 157 meter til flagget forsøkte nordmannen å gå for green fra sanden.

Dessverre traff han ballen for tynt og den gikk rett i bunkerkanten.

Selv om han utallige ganger har hentet seg inn fra vanskelige situasjoner tidligere klarte han ikke det på Oak Hill i Rochester, New York. Det ble dobbelbogey for Hovland, birdie for Koepka og fire slag i mellom dem med to hull igjen å spille.

Deretter gikk luften noe ut av den norske ballongen, men han klarte å kjempe inn en avsluttende birdie på det siste hullet. Med den putten klatret Hovland opp til delt andreplass med Scottie Scheffler.

– Jeg er imponert over hvordan jeg spilte i dag. Jeg var ganske uheldig på hull 16, men jeg følte ikke at jeg gav bort seieren. Brooks spilte fantastisk golf i dag. Han gjorde mange putter og hadde mange flotte slag. Han fortjente å vinne i dag, sa Hovland i intervjusonen etter runden.

Best de siste tre

Selv om Hovland ikke fikk major-seieren sin søndag er han enda et steg nærmere den store drømmen. Delt andreplass er det beste han har klart så langt i sin karriere på den største scenen.

I de siste tre major-turneringene er det faktisk ingen som er bedre enn nordmannen. De tre aktuelle plasseringene er fjerdeplass i fjorårets British Open, syvende plass i Masters tidligere i år og denne andreplassen i PGA Championship.

Ingen av de andre verdensstjernene har klart å komme innenfor topp-ti i alle tre turneringene.

Det mye omtalte trenerbytte tidligere i vinter ser absolutt ut til å ha funket. Den nye treneren Joe Mayo har et stort fokus på nærspill og å spille til sine styrker.

– Han har tatt sjumilssteg på de områdene som var hans svakheter før, sa DP World Tour-spiller Espen Kofstad fra kommentatorboksen i løpet av søndagens sending.

En annen tidligere proff-spiller legger også merke til forbedringen Ekeberg-mannen har gjort de siste månedene.

24 dager til neste mulighet

Det er mindre enn én måned til neste gang de største stjernene møtes til en ny major-turnering. Fra den 15. juni er Los Angeles Country Club vertskap for årets U.S. Open.

Før den tid vil man kunne se Viktor Hovland på PGA-touren både i Charles Schwaab Challenge og i Memorial Tournament, ifølge Eurosport.

Den første av de to turneringene begynner allerede til uken.

Her er resultatene fra PGA Championship

Powered by Labrador CMS