Her spilles neste års NM: – Forventer banerekord

Norgesmesterskapet 2023 vil bli spilt på Bjaavann GK i Kristiansand, i det som er klubbens 20-års jubileum.

Publisert

– Det er helt fantastisk! Vi synes det er helt nydelig, sier head greenkeeper Kenneth Mayer om tildelingen.

Bjaavann Golfklubb ble stiftet 1. juli 2003, er rangert som en av Norges beste baner og er tegnet av Robert Trent Jones Jr. Banen består av 18 hull, og er lokalisert rundt Bjåvannet like utenfor Kristiansand. Vann vil absolutt bli en nøkkelfaktor når Norgesmesterskapet går i gang i august neste år.

Det vil bli andre gang NM spilles på banen. Sist var for elleve år siden i 2011. Vinnere den gang var Solveig Helgesen (Bjørnefjorden GK) og Andreas Gjesteby (Drammen GK).

– Jeg tror dette er et testament til at vi har en kul bane som passer godt til mesterskap. Den er litt annerledes, en kombinasjon av en parkbane og en skogsbane, med vann i spill på nærmest hvert eneste hull, forteller Mayer.

– Vi får nok NM fordi vi har en unik bane på en unik beliggenhet, legger han til.

Mayer forteller at Bjaavann er en bane man må bruke hodet for å score lavt, og ikke bare «bombe» utslagene på hvert hull. Spillerne vil få mange valgmuligheter fra tee og det skal legges opp til flere drivebare par 4-hull under turneringen.

– Men man skal straffes om man bommer på fairway, og vi har et mål om harde og raske greener hvis forholdene tillater det i forkant, forteller han.

Forventer at banerekorden slås

Den uoffisielle banerekorden på 65 slag (–7) er det Maris Thorp som står for. Den ble satt i 2008 under Cutter & Buck Open på P4 Tour, som kan sammenlignes med dagens Nordic Golf League. 65 slags-rekorden forventer Kenneth Mayer at skal ryke under NM.

– Vi har hatt en del endringer siden det. Først og fremst har vi valgt å snu om på «front nine» og «back nine», men jeg forventer at noen kommer til å gå bedre enn 65, sier han.

Offisiell banerekord er det Sander Blikom Hagen (Vestfold GK) som har på 67 slag. Den ble satt under Srixon Tour-turneringen på Bjaavann i fjor. Banerekorden for damer er det Ruth Tønnesen (Sola GK) som har, og er på 71 slag fra teested 56.

75-års jubileum av forbundet

Det var et enstemmig styre i NGF som tildelte Norgesmesterskapet til klubben på Sørlandet. Datoene for turneringen er 3.-6. august 2023, og turneringen vil inngå som en del av Garmin Norgescup, samt NGFs markering av 75 år som særforbund.

– Bjaavann er en gode bane, som gir en god utfordringer for spillerne. Klubben har arrangert NM tidligere, i tillegg arrangerer de andre forbundsturneringer jevnlig med en god arrangørstab. Vi er der jevnlig og vet at vi kommer til et godt sted, sier turneringsleder i NGF, Thomas Vesteraas, om valget.

– Det er godt samarbeid mellom klubben og forbundet, og de har gode planer for arrangementet, legger han til.

Discovery vil også være på plass med magasinsendinger på TV etter de tre første rundene, samt full livedekning fra søndagens sisterunde.

Se video fra banen her:

Powered by Labrador CMS