LADIES EUROPEAN TOUR//

Hole in one og opptur for Bing Paulsen i Sør-Afrika

Maiken Bing Paulsen og Marianne Skarpnord på delt 24. plass i Investec SA Women´s Open.

Maiken Bing Paulsen
Maiken Bing Paulsen, her under Q-school finalen på La Manga før jul, leverte godt fra seg i ukens turnering i Sør-Afrika.
Publisert Sist oppdatert


Det er en første gang for alt. Også for HIO på Ladies European Tour.

Maiken Bing Paulsen lå ikke altfor godt an etter en 73-runde på åpningsdagen av Investec South African Women´s Open denne uka. Og etter to nye bogeyer på de tre første hullene torsdag, så det heller mørkt ut.

Men i golf snur lykken fort. Med to raske birdier på hull fire og fem var selvtilliten tilbake. Og på banens sjuende, par-3 på 147 meter, trakk Drammen-proffen esset ut av bagen.

Delte med Skarpnord

Lykkeslaget på Steenberg Golf Club var Bing Paulsens første hole in one på Ladies European Tour. Og med to runder på 71 slag klatret hun på ledertavlen i Sør-Afrika.

Likevel sparte hun det beste til slutt.

Med 68 slag på finaledagen noterte hun seg for feltets fjerde beste runde. Dermed endte hun fem under par totalt, som holdt til 24. plass, en plassering hun delte med blant andre Marianne Skarpnord.

Den norske veteranen åpnet turneringen sterkt med runder på 70 og 69 slag, men klarte ikke helt å følge opp den gode starten de to siste dagene (73 og 71 slag).

Også Madelene Stavnar (-1) og Julie Boysen Hillestad (par) klarte cuten. De endte på henholdsvis 44. og 47. plass.

Suveren vinner

Hjemmespillerem Ashleigh Buhai ant turneringen suverent, 22 slag under par. Hun var dermed fire slag foran Ana Palaez Trivino fra Spania (-18).

En annen spiller som markerte seg sterkt, og som seiler opp som et joker-valg for Europa-kaptein Suzann Pettersen i Solheim Cup senere i år, var Chiara Noja.

Den tyske 16-åringen (!) satte like godt banerekord på Steenberg GC med 62 slag på åpningsrunden, og selv om spillet varierte mer de tre siste dagene, avsluttet hun med to nye runder på 60-tallet (69, 69) og endte på 3. plass.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS