DP WOrld Tour//

Homa-triumf i Sør-Afrika etter råsterk sisterunde

Max Homa var et av få lyspunkter for Team USA under Ryder Cup i Roma i oktober. Søndag fikk han en slags revansje da han slo til med en gnistrende god sisterunde og vant Europatour-turneringen Nedbank Golf Championship i Sør-Afrika.

Max Homa vant sin første turnering på DP World Tour, og sin første utenfor amerikansk jord.
Max Homa vant sin første turnering på DP World Tour, og sin første utenfor amerikansk jord.
Publisert Sist oppdatert

Seieren i turneringen var Max Homas første på europatouren. Helgens turnering kalles for Afrikas Major-turnering, og de 72 hullene var de første Homa spilte i en offisiell turnering på det afrikanske kontinentet. 

– Det har vært helt fabelaktig å reise til et nytt sted og møte så mange fantastiske mennesker. Fansen har vært utrolig og alle har vært veldig velkomne og snille. Å bare få lov til å være her er jeg veldig takknemlig for, men å vinne trofeet i tillegg er bare toppen av kransekaken, sa han til Sky Sports etter seieren.

Amerikaneren spiller til vanlig på PGA-touren, men deltok i Sør-Afrika i helgen fordi han ville kvalifisere seg til sesongfinalen DP World Tour Championship neste helg, der blant andre Viktor Hovland, Jon Rahm og Rory McIlroy stiller. 

Der er det ti millioner dollar i premiepenger, eller  110 millioner kroner. De 50 beste på DP World Tour denne sesongen blir å se på startstreken.

Og Homa blir å se på startstreken i Dubai kommende uke etter den overlegne seieren. For det er noe med det å være best når det gjelder. 

Amerikaneren, som har vunnet seks ganger på PGA-touren tidligere, hadde den beste søndagsrunden av samtlige 66 i feltet med en 66-runde, som gjorde at han endte de fire rundene 19 slag under par. 

Han vant med hele fire slag ned til danske Nicolai Højgaard, mens landsmann Thorbjørn Olesen ble nummer tre. Justin Thomas, den andre av totalt tre amerikanere i feltet (Sean Crocker den siste), endte på 4. plass.

– Det har vært ti-elleve drømmedager her i Sør-Afrika. Søndagen var helt crazy - jeg startet bra, men Thorbjørn spilte helt utrolig. Han pushet meg hele veien, og i tillegg spilte Nicolai fenomenalt bra. Det var så gøy utpå der, sa Homa.

Dermed fikk spesielt Homa, men også Thomas, en smule revansje for det forsmedelige Ryder Cup-tapet i oktober. Da spilte duoen for Team USA, som til slutt tapte 11,5-16,5 for Team Europa. 

Søndag slo både Homa og Thomas Team Europa-trioen Tommy Fleetwood (12. plass), Justin Rose (delt 51. plass, +4) og Robert MacIntyre (58. plass, +6), som alle ga Team USA mareritt i Roma. 

Homa var en av få, om ikke den eneste, som leverte varene under Ryder Cup og kunne reise hjem med hevet hode fra USA. 

McIlroy tok sammenlagtseieren

Homas triumf søndag gjør også at McIlroy har vunnet Race to Dubai allerede før sesongfinalen. 

– Å vinne Race to Dubai-tittelen for femte gang i karrieren er en stor ære og enda en viktig milepæl i min karriere. Å vinne Ryder Cup i Roma var årets høydepunkt, og å vinne denne gjør at året har vært enda mer spesielt, uttalte McIlroy etter triumfen.

Powered by Labrador CMS