PGA tour//

Hovland ikke fornøyd – dropper Honda Classic

Sett bort fra en iskald putter leverte Viktor Hovland (26) en solid sisterunde av The Genesis Invitational i Los Angeles. Selv var han langt fra fornøyd.

Vi fikk se sjeldent få smil fra Viktor Hovland denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Det ble en godkjent søndag under skyene i «englenes by» for Viktor Hovland. Nordmannen tjente slag på feltet med alle andre køller enn putteren, og klatret det som ser ut til å bli syv plasser.

Rundens høydepunkt kom på hull 10, hvor utslaget for fjerde dag på rad havnet godt til venstre for den bittelille greenen. Andreslaget rullet over nevnte green og ned i en bunker man absolutt ikke ønsker å finne ballen sin i. 

Hovland løste det ypperlig. Ballen landet silkemykt akkurat der den måtte og trillet meget forsiktig over hullkanten.

Ikke mye som skjedde

Søndagens avslutningsrunde tok aldri av. En oppskriftsmessig birdie på åpningshullet ble etterfulgt av to par og en bogey på Rivieras lengste par 3-hull. Nettopp dette hullet har fått mye kritikk for å ikke belønne gode slag, og med den ekstremt lave greentreffprosenten er det lett å si seg enig.

Et par på 5 ble etterfulgt av ukens tredje birdie på hull 6 etter et nydelig utslag. Ekeberg-gutten rundet av frontnine med tre par, før den nevnte birdien på hull 10. 

11 til og med 15 bød på nye par, før dagens andre og siste bogeyputt gikk i hullet på 16. 26-åringen rasket med seg en birdie på banens nest siste, etter et godt innspill og en god putt, før han avsluttet turneringen med par på 18.

Ikke fornøyd

Det var en heller misfornøyd Hovland som møtte Discoverys utsendte reporter, Espen Blaker, i pressesonen etter runden, hvor han langt på vei bekreftet at Bay Hill blir hans neste turnering.

– Det blir mye av det samme (som tidligere i uken, journ.anm), med kanskje litt høyere kvalitet. Det blir veldig defensivt. Nå skal jeg komme meg hjem og jobbe på ting jeg ser resultatene av, og passe på å trene litt chipping og putting også.

Hovland har selv uttalt at det var muligheter for deltakelse i Honda Classic, men avkreftet dette.

– Det er nok Bay Hill som blir neste. Jeg er ikke interessert i å spille turneringer når ting ikke sitter. Det viktige er å bli klar til major-sesongen, avslutter Hovland.

Matsuyama fra dypet

Patrick Cantlay gikk ut på sisterunden med to slag ned til landsmennene Xander Schauffele og Will Zalatoris. Ett slag bak der igjen lå Luke List, som hadde en meget god start på søndagen. Amerikaneren brukte kun 30 slag på Rivieras første ni, og føk opp i en to slags ledelse. Det skulle ikke holde helt inn.

Hideki Matsuyama startet dagen med seks slag opp til Cantlay, men filleristet konkurrentene med en vanvittig runde på -9. Den japanske Masters-vinneren hadde blant annet to innspill på rad som landet til sammen 35(!) centimetere unna hullet.

Dette ble 31-åringens niende seier på PGA-touren.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS