DP World Tour//

Hovland imponerte i «comebacket»– viser at formen sitter

En påskrudd Viktor Hovland viste at storspillet fremdeles sitter etter seks uker borte fra turneringsgolfen. Han kjemper helt i toppen i DP World Tour Championship. 

Viktor Hovland beviste at formen fremdeles sitter, selv etter seks uker med turneringspause,
Viktor Hovland beviste at formen fremdeles sitter, selv etter seks uker med turneringspause,
Publisert Sist oppdatert

Det har gått 46 dager siden Viktor Hovland og resten av europeerne vant Ryder Cup, og det var derfor 46 dager siden noen så nordmannen slå et golfslag i turnering. 

Under tirsdagens pressekonferanse delte nordmannen at han var overrasket over hvor godt spillet satt, spesielt med tanke på at han knapt tok i en golfkølle på tre uker etter Ryder Cup. 

– Spillet var selvfølgelig litt rustent, men dette var faktisk første gang i karrieren hvor jeg tenkte at jeg ikke hadde glemt det helt. Teknikken var fortsatt bra, og godfølelsen kom egentlig tilbake ganske kjapt, sa han da

Torsdag fikk både han og resten av verden se hvordan spillet satt under tøffe konkurranseforhold. Om noen var usikre på om formen hans, er det bare å ta en titt på tallene:

Fem birdier og 2,68 «strokes gained» på resten av feltet er fasiten etter de første 18 hullene på Earth Course i DP World Tour Championship.

Og det er ikke bare tallene som er imponerende. Han viste flere ganger i løpet av runden hvor god han har blitt på nærspillet det siste året. Blant annet i denne situasjonen hvor han måtte slå fra en bro (!) på hull 17:

Reddet seg inn med bunkerslag

Det var åpningen i DP World Tours sesongavslutning som satt best for Viktor Hovland. På de første tolv hullene ble det fire birdier og null bogeyer, og på et tidspunkt var nordmannen helt oppe på annenplass. Dessverre kom det et par blemmer på scorekortet på hull 16 og 17, som sendte han ned til to under par for dagen. 

På det 18. hullet var det derimot duket for mer Hovland-magi. På det 567 meter lange par 5-hullet, endte han i bunkeren på andreslaget. For å revansjere de to bogeyene måtte han få til en «up-and-down» for å avslutte runden med birdie og en god følelse. 

Fra omtrent 40 meter slo Ekeberg-mannen seg til innenfor én meter, og kunne enkelt rulle i dagens femte birdie.

– Din skitne lille snik! Har du sett! Han er jo blitt helt trollmann rundt green, jublet Joakim Mikkelsen fra kommentatorboden. 

Hovland og caddie Shay Knight hadde mye å smile for under torsdagens førsterunde i Dubai.
Hovland og caddie Shay Knight hadde mye å smile for under torsdagens førsterunde i Dubai.

Helt ny innstilling rundt green

Hovland innrømmer at birdien på det siste hullet smakte ekstra godt. 

– Det var ganske solid så og si hele veien. Jeg slo mye bra slag innledningsvis, men satte jo ingen putter. Så begynte de å rulle i litt midtveis, så da fikk jeg litt momentum. Så slo jeg noen ikke fullt så bra slag mot slutten, men følte at jeg ble veldig hardt straffet. Da var det ekstra deilig å ta tilbake en på 18, sa Hovland etter runden, ifølge Discovery

Nærspillet var også et tema i «post-round» intervjuet, særlig med tanke på chippen fra broen på hull 17. 

– Det er ganske utrolig. Helt fra «up-and-downen» på hull 1 til det slaget fra brua på hull 17... Det er bare sånn at hver gang jeg misser green så tenker jeg at «jeg kan gjøre dette». Det snur spillet mitt opp-ned. Før har jeg misset og det har omtrent vært en automatisk bogey. Nå vet jeg at jeg kan redde meg så og si hver gang, forklarer han.

Hovland var faktisk best av samtlige spillere i Dubai under førsterunden, og Viaplay-kommentator har rukket å komme med et nytt kallenavn: 

Nordmannen ligger på delt syvende plass (–3), to slag bak en fransk/dansk trio i tet. For det er Julien Guerrier (Frankrike), Matthieu Pavon (Frankrike) og Nicolai Højgaard (Danmark) som leder an i DP World Tour Championship på fem under par (–5). 

NB! Fredag slår han ut klokken 12.12 lokal tid (09.12 norsk tid) sammen med Ryder Cup-lagkamerat Robert MacIntyre. Turneringen kan du se på Viaplay. 

Se hele ledertavlen

Powered by Labrador CMS