PGA Championship//

Hovland på skuddhold da han mestret uværet

Stjerne etter stjerne slet i tøffe og våte forhold på Oak Hill i PGA Championships tredje runde, men Viktor Hovland holdt følge i tetkampen.

Med en lørdagsrunde på 70 slag (par) er Viktor Hovland ett slag bak før den avgjørende runden i årets PGA Championship.
Med en lørdagsrunde på 70 slag (par) er Viktor Hovland ett slag bak før den avgjørende runden i årets PGA Championship.
Publisert Sist oppdatert

For tredje major-turnering på rad er Viktor Hovland med i seierskampen før det hele avgjøres. På St. Andrews i fjor sommer ble det fjerdeplass etter å ha spilt i lederball med Rory McIlroy på søndagen. I april ble det syvende plass i Masters etter å ha startet avslutningsrunden på tredjeplass.

21. mai 2023 skal han igjen gå ut i lederball da en major-turnering skal avgjøres.

Det kan han takke gode sitt sedvanlige gode jernspill for.

Under «moving day» var det bare 18 av 76 spillere som gikk på par eller bedre på Oak Hill i Rochester, New York. Ekeberg-mannen var én av de 18. Resten av stjernene i feltet klarte ikke å takle de tunge og våte forholdene på den fryktede banen.

For Hovlands del startet runden tøft med to bogeyer på hull 4 og 5. Den første av de to skyldtes et dårlig utslag som endte i tjukkroughen til høyre for fairway som gjorde veien opp til green altfor lang. På den andre var innspillet på par 3-hullet såpass langt unna at det ble en tre-putt.

Deretter snudde det for Hovland. På hull 8, 11 og 12 var det tre fantastiske innspill som i gjennomsnitt endte 3,7 meter fra koppene som sørget for at det ble tre birdier. Da var han én under par for dagen og i delt ledelse med Brooks Koepka.

Dessverre kom det en ny bogey på hull 18 som gjorde at han endte ett slag bak amerikaneren før avlsutningsrunden. Hovland ligger dermed på delt andreplass med Corey Conners på scoren –5 etter 54 spilte hull i PGA Championship.

Best i feltet på ett område

Det er ikke tilfeldig at Ekeberg-mannen er i seierskampen på en vanskelig bane som Oak Hill. Tidligere denne uken har han fortalt at man må spille «kjedelig» golf og bare sikte midt på green, ikke gå for alle tilgjengelige flagg.

Det har vist seg å funke for han er bedre enn alle andre spillere i feltet på innspillene. I forhold til resten har han tjent 10,67 slag med jern i hånden. Det har også sørget for at han har truffet 40 av 54 greener (74,07 prosent), noe som er nest best i feltet.

Men det kommer ikke gratis. Etter rundene på både fredag og lørdag var Hovland å se på driving-rangen i Rochester med trener Joe Mayo for å terpe enda mer før han tok kvelden.

Esktratreningen er ifølge han selv det som skal til for å lykkes på den vanskelige banen.

– Jeg tror ikke dette er en bane hvor man for gæren. Du må spille smart, spille for midten av greenene og gi deg selv mange mulighet og forhåpentligvis få den putteren varm, fortalte han til PGATour.com.

Hovland slår ut i lederball med fire ganger major-vinner Brooks Koepka klokken 20.30 norsk tid (14.30 lokal tid). Søndag er det meldt sol og oppholdsvær hele dagen i Rochester.

PS! Hovedsendingen starter på Viaplay klokken 19.00 med Joakim Mikkelsen og Espen Kofstad i kommentatorboden.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS