WGC DELL MATCHPLAY//

Hovland ute da McIlroy slo «tidenes beste slag»

Viktor Hovland tapte sin andre strake match. Men Rory McIlroy hentet fram sitt beste.

Her er slaget alle snakker om i dag: Driven til Rory McIlroy på hull 18 i Austin torsdag kveld.
Publisert Sist oppdatert

Rory McIlroy kan spille. Det vet vi fra før.

Likevel må vi starte denne oppsummeringen av dag to i WGC Dell Matchplay med slaget hele golfverdenen i dag snakker om. Tidligere på kvelden hadde Viktor Hovland måttet si takk for seg i turneringen etter et nytt tap, denne gangen 4&3 mot Si Woo Kim.

Men mer om nordmannen senere.

Et utrolig comeback

For vi er nødt til å starte med McIlroy. Alt annet er sneversynt og ulogisk. Så ta av de norske brillene et øyeblikk, og nyt nord-irens snuoperasjon og utrolige avslutning.

Omtrent da Hovland var på vei ut av turneringen, lå også verdenstreeren svært dårlig an. Etter seks hull mot overraskelsen Denny McCarthy, hadde McIlroy tapt tre av dem og var følgelig tre hull ned.

Men det skulle snu.

Da de to duellantene kom til det 10. hullet, hadde McIlroy allerede slått tilbake og var likt igjen. Men McCarthy nektet å gi seg.

Amerikaneren bet seg fast, og først på hull 16 kom McIlroy seg foran i regnskapet da han trillet i nok en birdie i det som var i ferd med å bli en gnistrende duell og runde.

Så sparte han likevel det beste til slutt.

McIlroys magi

Alle som satt oppe og fulgte sendingen på Viaplay torsdag kveld, vet hva vi snakker om. Alle som var til stede på Austin Country Club, vil huske slaget for alltid.

Da Rory McIlroy stilte seg opp på det 18. utslaget, trengte han bare å dele hullet for å sikre seg seieren. Han kunne enkelt lagt seg opp kort av greenen for å trygge sin ett-hulls ledelse.

Likevel hentet han fram driveren som han har skrudd på de siste ukene, kortet ned skaftet, byttet ut køllehodet. Alt for å finne de riktige kombinasjonene av høyde og lengde, alt for å vinne den grønne jakka på Augusta om to uker.

Årets første major, The Masters, er det siste McIlroy har å vinne i denne sporten. Og mye tyder på at han er i stand til å fullføre sin etterlengtede «karriere-grand-slam» på Augusta i påsken.

McIlroy rappet til. Ballen føk til himmels som en rakett skutt opp av NASA i nabobyen Houston. Med en utgangshastighet på 188 mph (!) landet den først etter 346 yards, eller 312 meter carry.

Ett sprett. Og deretter rull til 66 centimeter forbi hullet.

Et par-4 på 375 yards, eller 343 meter. Tap-in eagle.

– Wow! Det er godt mulig at vi nettopp har sett tidenes slag på dette hullet, utbrøt NBC-kommentator og tidligere storspiller Paul Azinger.

Det er ingen som foreløpig har motsagt den påstanden.

Viktor Hovland i aksjon i Austin torsdag. Det endte med nok et tap, men mye av spillet har likevel vært bra i oppkjøringen til The Masters.

Hovland er ute

For Viktor Hovland gikk det ikke like bra torsdag. Nordmannen har slitt i denne turneringen også tidligere. Og for tredje gang på rad må han nå si takk for seg allerede etter gruppespillet.

Onsdag tapte han mot Matt Kuchar etter en dag der han verken hadde følelsen eller flaksen på greenene. Og torsdag ble det et nytt nederlag da Si Woo Kim gjorde kort prosess og sikret seg seieren så tidlig som på den 15. greenen.

4&3 er ikke pene sifre. Det er stortap i matchplay. Og det siste møtet i gruppespillet, mot Chris Kirk fredag ettermiddag, blir nå en ren forberedelse til The Masters for nordmannen.

Men han tar neppe nederlaget i Austin særlig tungt.

Trenden og spillet har vært på opptur de siste ukene. Også i WGC Dell Matchplay har Hovland vist at det er lite å utsette på det som skjer fra tee til green.

Det er på det aller korteste gresset han må finne godfølelsen igjen. Og slikt kan snu over natta.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS