Knuser HANDICAP-SYSTEMET //

Hvor gode er de egentlig? Sjekk Rahms utrolige tall!

Legg inn Jon Rahms siste 20 runder i Golfbox, og du vil bli overrasket.

Jon Rahm sto igjen med vinnertroféet på Hawaii søndag etter nok en runde under par.
Jon Rahm sto igjen med vinnertroféet på Hawaii søndag etter nok en runde under par.
Publisert Sist oppdatert

These guys are good, fortalte reklamen oss.

Det er noen år siden nå. Reklamefilmene til PGA Tour rullet over skjermen. Alltid med den samme plakaten til slutt. These guys are good. Og det er lite som tyder på at de beste spillerne i verden er blitt dårligere med årene.

Snittet av det åtte beste

Et smart hode på Instagram, Michael Verity, foretok følgende øvelse etter at Jon Rahm overraskende vant Sentry Tournament of Champions på Hawaii søndag: Han hentet fram de 20 siste rundene til verdensfemmeren, og valgte ut de åtte beste rundene.

Utregningsmodellen til World Handicap System viser at Jon Rahm kommer ut med en snittscore på minus 13,1875. Over 13 slag under par, som skulle tilsi et handicap på +13!

Spørsmålet Zire Golf stiller er følgende: Ville du slått Jon Rahm i en match på din egen hjemmebane med dette utgangspunktet?

«Jeg ville ikke vært sikker på det,» lyder det første svaret i kommentarfeltet. Og nestemann slår fast at «Rahm ville slått 99, 99 % av oss» selv med dette handicapet.

For regnestykket tar selvsagt ikke hensyn til at forholdene som Rahm har spilt under på disse åtte rundene er mye tøffere enn banene vi selv spiller på til daglig.

«Når Rahm kan spille som dette med PGA-tourens lengder, flaggplasseringer og greener, ville han selvsagt slått oss alle sammen. Ikke lur dere selv til å tro noe annet!»

Her er Jon Rahms siste 20 runder, med snittet av de åtte beste i gult.
Her er Jon Rahms siste 20 runder, med snittet av de åtte beste i gult.

Systemet fungerer

Andre påpeker at utfordringen fra Zire Golf handler om det motsatte, om hvordan det ville gått på din egen hjemmebane, uten de vanskelige forholdene som PGA Tour-spillerne ukentlig opplever.

«Vi ville ikke hatt en sjanse mot ham på en bane satt opp med US Open-forhold. Og han ville ikke hatt en sjanse her hos oss. Banen er for enkel» mener en av Instagram-følgerne.

En annen poengterer det åpenbare:

«Jeg har sju i handicap. Hvis Rahm har +13, må han slå meg med 20 slag. Det betyr at jeg må under 80 hvis han går på 60 slag. Begge deler er mulig. Det ville vært en bra match, faktisk. Og det forteller vel bare at handicap-systemet fungerer ganske bra?»

Powered by Labrador CMS