Ingen norske videre

Alle de tre norske spillerne i Swiss Challenge misset cuten.

Publisert

Eirik Tage Johansen kom nærmest av den norske trioen med sin andre strake 71-runde fredag, men en totalscore på par var akkurat ett slag utenfor cutgrensen.

Anders Engell fulgte fire slag bak på delt 104. plass med sin andre 73-runde på rad, mens Stian Hansen som spilte sin første Challenge Tour-turnering siden 2011 endte ni over og delt 140. plass.

Engelskmannen Jamie Elson leder turneringen på -11.

Runde 1

Syv slag bak teten er Eirik Tage Johansen best i gang av de norske spillerne i ukens Challenge Tour-turnering Swiss Challenge.

Tage, som etter denne uken er tom for frikort fra NGF , trenger topp 10-plasseringer fremover for å kvalifisere seg til neste turnering. Forrige uke fortsatte han sitt solide spill tilbake på Challenge Tour med en sterk 12. plass, hans beste plassering for sesongen.

Etter første runde av Swiss Challenge på Golf Sempachersee ligger han imidlertid nede på en foreløpig 54. plass mens en rekke spillere fortsatt er ute på banen. Med en åpningsrunde på par har han syv slag opp til teten, og tre slag opp til topp-10.

Siddisen er best i gang av de norske spillerne. To slag bak ham ligger Anders Engell på 107. plass. Grønmo-golferen hadde en tøff start på dagen med et straffeslag på green allerede på dagens første hull, og var tre over etter fem. Han klarte heldigvis å stoppe blødningen raskt, og signerte til slutt for to over for dagen.

Engells Grønmo-lagkamerat Stian Hansen har også fått en plass i ukens felt, i det som er hans tredje Challenge Tour-turnering i karrieren. Tidligere har han spilt Norwegian Challenge på Hauger i 2011 og Lexus Open på Moss & Rygge i 2008.

Torsdag måtte han fem over par, og ligger med det nede på en foreløpig 136. plass.

Verken Elias Bertheussen eller Knut Børsheim spiller denne uken, og har heller prioritert litt ferie før et tett turneringsprogram de kommende ukene.

– Jeg hadde planlagt ferie for lenge siden, pluss at det passer bra med programmet. Etter denne uken spiller jeg fire turneringer på rad, sier Knut Børsheim til Norsk Golf, som forrige helg fikk en etterlengtet opptur med årets første pallplassering.

Powered by Labrador CMS