Spilt siden sist//

Onsøy GK – «Alltid» grønn

En av Østlandets tidligbaner leverer år etter år. Med nytt klubbhus og restaurant gir det god grunn til å bli etter 18 spilte hull.

Avslutningen over vanner opp mot klubbhuset er både vakker og morsom å spille.

Vår dom

+ Gode spilleforhold både tidlig og sent på året

+ Bane som kan spilles på mange måter

+ Nytt klubbhus og ny restaurant

- Langt å mellom noen av hullene

- Noen av hullene virker som nødhull

For mange er Onsøy Golfklubb en bane man spiller på starten og på slutten av sesongen. Og det med god grunn. Allerede 6. april åpnet 18-hullsbanen i år med grønne fairwayer og gode greener. På andre enden av sesongen er det fremdeles grønt til langt ut i november. Men det betyr ikke at man kun kan være på Onsøy når alle andre baner på Østlandet er stengt. I fjor åpnet det nye klubbhuset med ny restaurant og bar, og i år fortsetter arbeidet med å gi hele området et løft. Onsøy GK er i ferd med å bli en golf-resort og drives av samme eiere som Huseby & Hankø GK og Hvaler GK.

Banen er en god kombinasjon av skogsbane og parkbane, med storslått åpning og avslutning foran klubbhuset. Her kan det komme nerver på en solfylt dag hvor terrassen er full av gjester som skuer over alle utslag og innspill.

Beste hull: Hull 18. En vakker avslutning på en (forhåpentlig) god runde. Par-5 på 416 meter fra tee 56. Det sikre valget er å legge seg i fairway til høyre for vannet, men mulig å slå over vannet (229 meter fra tee 56). Innspillet går oppover mot stor green som er voktet av fire bunkere foran klubbhuset.

Vanskeligste hull: Hull 15. Uoffisielt et av Norges vanskeligste par 4-hull. Utfordrende utslag hvor man har lite å lande på, før det kommer et langt og blindt innspill i nedoverbakke med out-of-bounds i bak- kant. Indeks 1 av god grunn.

Velplasserte vann fryder øynene, men skaper frykt i hendene.

Svakeste hull: Hull 3. Vanskelig par 3-hull på 158 meter fra tee 56. Slår halvveis blindt mot green som har treningsområdet ved klubb- huset som nærmeste nabo. Får inntrykk at tankegangen var «her var det plass», heller enn «dette blir et godt golfhull».

Type bane: Skogs- og parkbane

Hvor mange baller trenger du? En god del. Flere smale hull med skog på begge sider, og der skogen ikke er like mye i spill, finner man taktisk plasserte vann som vokter over fairwayer og greener.

Hva koster det? 625 kroner på hverdager, 645 kroner i helger/helligdsager. 745 kroner i helger og helligdager prime time.

Powered by Labrador CMS