SPILT SIDEN SIST//

Oslo GK – den evigunge dronningen

99-årige Oslo GK er Norges eldste bane. Mange mener nok også at den er Norges fineste.

Med Bogstadvannet som nærmeste nabo har Oslo GK mange høydepunkter man kan trekke frem., her hull 13.

VÅR DOM

+ Tilnærmet alltid i god stand

+ Raske og jevne greener

+ Flott utsikt flere steder

– Prisene er svært stive, spesielt om du ikke spiller med et medlem. 

– Ofte vanskelig å få starttid på grunn av mye pågang. 

Mye har skjedd på nesten 100 år. Fra å være en av landets første golfbaner med en låve som klubbhus har den nå 18 av de vakreste hullene her til lands og et splitter nytt klubbhus fra 2020. 

Klubben, som av mange bare kalles Bogstad ettersom den har Bogstadvannet og Bogstad Gård som nærmeste naboer, har mange høydepunkter man kan trekke frem. Et av de mest åpenbare er standen. Banen holder stort sett alltid høyt nivå, selv etter alt regnværet som kom på Østlandet i løpet av august. 

Vyene man får oppleve når man går 18 hull på Oslo GK, er et annet høydepunkt. Fra hull 13 til hull 17 er man i umiddelbar nærhet av Bogstadvannet, som både gir gode fotomuligheter og stor sannsynlighet for at man må droppe ved nærmeste røde stake. 

Selve banen er en parkbane som er bygget i et område med mye terreng. På flere hull har høydeforskjell en stor påvirkning på hvilken kølle man skal velge, både til glede og til forargelse. Med syv forskjellige teesteder på hvert hull er det mange måter å spille banen på, enten du er scratchspiller eller høyhandicapper (hcp-krav 36/32 om du spiller med medlem eller ikke).

Oslo Golfklubb pleier å holde åpent til medio oktober, så om du har denne på bucketlisten din i år, bør du begynne å tenke tanken på å bestille starttid!

Hull 14 er et av banens signaturhull. Er du modig, kan du slå over vannet i stedet for å gå rundt skogen.

 Beste hull: Hull 14. Et av banens signaturhull er en dogleg venstre med vann langs hele venstresiden samt rundt green. Om du er modig, er det mulig å slå over vannet (omtrent 200 meter). Utrolig vakkert og morsomt hull. 

 Vanskeligste hull: Hull 9. Den første sløyfen avsluttes med et langt par 5-hull. På ut- slaget slår man mot en todelt fairway som faktisk kan straffe et slag «midt i gata». Innspillet går i oppoverbakke med trær og OB-staker som sammen med skuelystne medlemmer vokter green. 

 Svakeste hull: Hull 11. Et par 3 med mange meter høydeforskjell som kan gi køllevalget en utfordring. Kan fort bli lurt av ballbanen før den har truffet green. 

 Type bane: Åpen parkbane med vakker utsikt over Bogstadvannet.

 Hvor mange baller trenger du? En god del. På de første ni har du ofte plass selv om du bommer på fairway, men på de siste ni kan det fort bli flere leteaksjoner. 

 Hva koster det? Greenfee-spiller: 1900 kroner. Medlems gjest: 1250 kroner. Junior: 700/600 kroner.

Powered by Labrador CMS