UHELDIGE GREGORY//

– Jeg fikk først sjokk, så kom smertene for fullt

Gregory Solhaug forklarer til Norsk Golf hva som skjedde da han tråkket på peggen.

Gregory Solhaug ble kjørt rett til sykehuset etter det stygge uhellet.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg så aldri peggen. Jeg var oppe på teeboksen, hadde nettopp slått ut. Men da jeg gikk ned fra teeboksen igjen, tråkket jeg på et eller annet.

– Det viste seg å være denne peggen, som på en eller annen måte fant veien gjennom skoen og foten min, forklarer Gregory Solhaug på telefonen fra Oregon til Norsk Golf.

De fleste har nå fått med seg det stygge uhellet under NCAA-mesterskapet på Grayhawk Golf Club i Arizona lørdag. De siste dagene har Gregory Solhaugs ulykke gått viralt verden over. Og bildene av den skitne peggen som står rett opp gjennom Oregon-studentens Nike-sko gir en klar idé om de umiddelbare smertene.

Veldig vondt

Slik så det ut da legen hadde klippet opp skoen og forsiktig fjernet den fra Gregorys fot.

– Med en gang kjente jeg faktisk ikke så veldig mye, jeg var vel i sjokk. Men temmelig raskt kom smertene for fullt. Det gjorde veldig vondt, bekrefter han.

Den uheldige college-studenten fikk en cocktail av smertestillende og akutt hjelp på stedet. Med fare for komplikasjoner ble skoen på til Solhaug var på sykehuset. Først der ble den klippet opp – og peggen trukket ut av foten hans.

Legene forsikret at Stavern-gutten hadde flaks.

– Jeg var heldig som unngikk at peggen traff beinet eller noe annet «viktig» i foten. Jeg burde klare å gå om 8-9 dager fra nå, forteller Solhaug.

Målet er å være tilbake på gresset om kort tid. Håpet er å spille The Amateur Championship på Hillside og Southport & Ainsdale, like nord for Liverpool, fra 19. juni.

– Legen mente at det bør være mulig. Så jeg håper å komme i gang med trening igjen kjapt, og at jeg kan spille der.

Bak seg har Larvik GK-spilleren en god sesong med Oregon. Dessverre endte NCAA-mesterskapet, den nasjonale college-finalen, på verst tenkelige vis for nordmannen. Men han vet at det kommer nye sjanser.

– Det var selvfølgelig kjedelig å miste finalen som jeg gjorde, sier han.

– Spillet mitt har vært jevnt og solid i år, uten de store høydepunktene. Vi spilte ikke så bra under første dag av nationals, men halvveis inn på andrerunden, da uhellet skjedde, hadde vi kommet oss opp på 10. plass.

Stor oppmerksomhet

Dagen etter den bisarre hendelsen var han tilbake på Grayhawk GC for å følge lagkameratene i sluttspillet. Da startet også omtalen av uhellet å sirkulere i ulike nyhetsmedier verden over.

I løpet av 24 timer spredde nyheten seg fra golfnettsteder til store aviser som Mirror, Mail og New York Post. De beskrev nordmannens skade som «gruesome», «freak» og «horrific».

En hoderystende Solhaug stiller seg uforstående til oppstyret.

– Det har vært ganske vilt, innrømmer han.

– Folk kommer opp til meg overalt, vil snakke om det. De forteller at de har lest om det og vil vite hvordan jeg har det. Men oppmerksomheten plager meg ikke. Det viktige er at det gikk bra.

– Hvordan ser sommeren ut for deg?

– Jeg håper som sagt å spille British Amateur nå i juni, og deretter European Amateur. Jeg vil også prøve å få med meg Lag-NM med Larvik GK, avslutter Gregory Solhaug.

Powered by Labrador CMS