COLLEGE-GOLF//

Det norske golftalentets smertefulle uhell går viralt

College-finalen i Arizona endte på verst tenkelige vis for Gregory Solhaug. Nå omtales hans smertefulle uhell i NCAA Championship verden over.

Under andrerunden lørdag tråkket Gregory Solhaug på en pegg som gikk tvers gjennom golfskolen og deretter spiddet foten hans. Heldigvis er den norske college-studenten på fote igjen, om enn på krykker foreløpig.
Publisert Sist oppdatert

Tre norske studenter hadde sammen med sine skolelag spilt seg til den store college-finalen på Grayhawk GC i Arizona i helgen.

Verken Mats Ege eller regjerende norgesmester Michael A. Mjaaseth fikk det helt til å klaffe i møtet med den amerikanske college-eliten. Eges lag, East Tennesse, røk ut tidlig i finalespillet. Mjaaseth og Arizona State endte på 8. plass.

Men mest uheldig var Oregons nordmann, Gregory Solhaug.

Tråkket på pegg

Golftalentet fra Stavern spiller for Larvik GK når han er hjemme i Norge. Men akkurat nå spiller han ikke i det hele tatt. For etter solid spill i sitt tredje college-år i Oregon og en god start på NCAA Championship i Arizona, gikk det alvorlig galt halvveis inn på andrerunden lørdag.

Solhaug er to over par for dagen da han går opp på tee for å slå ut på det 11. hullet. På vei ned tråkker han på en pegg, som først går gjennom sålen på golfskoen og deretter spidder foten hans.

Slik så det ut etter at Solhaugs sko var klippet opp av ambulansepersonell. Peggen gikk ikke bare tvers gjennom sålen, men også store deler av foten hans.

– Ulykken skjedde da han løp ned fra teeboksen og landet med foten på denne peggen. Han ble sendt på sykehus der skoen be klippet av under delvis narkose, en cocktail av intravenøst smertestillende. Han ble utskrevet samme dag, forteller far Gisle Solhaug i en e-post til Norsk Golf onsdag ettermiddag.

Den norske studenten måtte umiddelbart trekke seg fra turneringen. Arrangøren var raskt ute for å bekrefte Solhaugs smertefulle exit fra college-mesterskapet.

«Oregon-studentutøveren Gregory Solhaug pådro seg en fotskade under den andre runden av NCAA Division I Men’s Golf Championships og ble tvunget til å trekke seg fra konkurransen.»

«Oregon, som fullførte lørdagens andre runde med fire spillere, vil ha muligheten til å erstatte en annen spiller i lagoppstillingen sin for påfølgende konkurranserunder,» skrev NCAA i en uttalelse.

Store smerter

– Jeg har vært i golfen i nesten 50 år og har aldri sett noe lignende, sa Oregons head coach, Casey Martin, til Golf Digest etter runden.

– Gregory var i store smerter, bekreftet han.

Heldigvis ser det ut til å ha gått bra med den unge nordmannen. Søndag var Solhaug tilbake på banen for støtte laget sitt, om enn på krykker og med foten bandasjert. Ifølge Golfweek-reporter Cameron Jourdan forklarte Solhaug at han bør kunne gå på foten igjen i løpet av to uker.

Norsk Golf forsøker å komme i kontakt med Solhaug for å høre hvordan det står til, men vi har så langt ikke lyktes å få tak i ham. Samtidig har nyheten om nordmannens stygge fotskade gått viralt i internasjonale medier.

New York Post, Sports Illustrated, Mail, Mirror, Golfweek, Golf Digest og Golf WRX er bare noen av mediegigantene som har omtalt den uheldige og smertefulle hendelsen.

Norsk Golf-redaksjonen ønsker Gregory Solhaug god bedring og håper å se ham tilbake på banen så fort som mulig!

PS! Solhaugs ulykke var ikke den eneste på Grayhawk GC i helgen. Et utslag fra en college-spiller traff moren til University of Texas-senior Brian Stark. Hun brakk fingeren.

Powered by Labrador CMS