Q School LET//

Jubeldag for Forbrigd – klarte kortet på finaledagen

Med en innspurt av de sjeldne klarte Dorthea Forbrigd å kjempe seg på riktig side av streken for å få fullt kort på neste års Ladies European Tour.

Oslo GK-spiller Dorthea Forbrigd kjempet seg til årets beste julegave med en sterk 65-runde i Q-Schools siste spilledag.
Oslo GK-spiller Dorthea Forbrigd kjempet seg til årets beste julegave med en sterk 65-runde i Q-Schools siste spilledag.
Publisert Sist oppdatert

– Det blir kjempegøy å spille en full sesong på Ladies European Tour til neste år, utrykker Dorthea Forbrigd (Oslo GK) gledelig til Norsk Golf.

Hun har nettopp levert inn scorekortet som sikrer fulle spillerettigheter på det øverste nivået i europeisk damegolf neste sesong. 

På selve kortet var det åtte (!) birdier, null bogeyer og 65 slag til sammen. 

Forbrigd har spilt bra gjennom hele uken i Marrakesh, Marokko, men det var sisterunden som tok henne fra 30. plass opp til en sterk 14. plass. Godt plassert blant de tjue beste som fikk LET-kort i «julegave». 

Hun åpnet sisterunden sterkt med tre birdier på de første ni hullene, men det var på de siste ni spillet virkelig tok fyr.  Med fem birdier på ni hull passerte hun den magiske streken om topp-20, og la den for alvor bak seg. For å havne på riktig side trengte hun –10 for turneringen, men endte på –12. 

– Spillet var veldig steady! Veldig bra på innspill, hadde fire birdieputter som var på under én meter, og ellers var putteren heit, forteller Forbrigd.

– Det var veldig gøy å få til en så bra runde i dag når det gjaldt, legger hun til hun. 

Forbrigd og co har en del å feire denne julen.
Forbrigd og co har en del å feire denne julen.

Nå venter en velfortjent juleferie hjemme i Norge før sesongen begynner for alvor igjen på nyåret. 

– Jeg tar julen fri og så tilbake til trening i starten av januar, forteller en av de ferskete medlemmene på damenes Europatour. 

Grimstad akkurat på «feil side»

Den andre norske kvinnen som kom seg til finaledagen var Renate Grimstad (Stavanger GK). På lik linje med Forbrigd var hun like utenfor topp-20 plasseringene før sistedagen og trengte en god runde for å sikre fulle spillerettigheter. 

Grimstad åpnet forrykende med fire birdier på de første ni, og lå en stund på riktig side av streken. Dessverre kjølnet det litt for Stavanger-jenta på de siste ni (åtte par og én bogey), og hun falt ned til en 24. plass. 

– Jeg har har blandete følelser akkurat nå. Det var kjekt å levere god golf de siste dagene, men det var kjipt å ikke komme helt i mål. Spesielt med tanke på starten i dag, forteller hun til Norsk Golf etter fem ferdigspilte runder i Marokko. 

Rante Grimstad er klar for et år på LET med «delvis» kort.
Rante Grimstad er klar for et år på LET med «delvis» kort.

– Vi mistet litt flyten utpå der i dag og fikk dommerne på nakken, så det ble ikke helt den avslutningen jeg hadde håpet på dessverre, legger hun til. 

– En jubeldag

Til tross for at Grimstad ikke kom blant det tjue beste, får hun fremdeles en god kategori på neste års Laddies European Tour. De som havnet mellom 21. og 50. plass får «kategori 16» og vil derfor få mulighet til å spille en del turneringer neste sesong, men Stavanger-jenta har allerede kategori 15 som følge av årets sammenlagtliste. 

– Jeg fikk spille femten turneringer i år, og ved å gjøre det bra i starten og få med seg nok poeng til første re-rank (omrokking journ.anm.) kan man sikre seg for resten av året, forteller hun. 

Dermed er det tre norske jenter som har kort på Ladies European Tour i 2024. I tillegg til Grimstad og Forbrigd blir Madelene Stavnar (Vestfold GK) å se på europeiske tee-er neste år. 

– At vi er tre stykker som har gode utgangspunkt på LET er stort for norsk idrett og kvinnegolf! Dorthea viste i dag at vi har løftet nivået et hakk alle sammen, så det er en jubeldag, forteller hun. 

Det var tre andre norske kvinner med i finalen, men både Maiken Bing Paulsen, Kristin Simonsen og Julie Boysen Hillestad klarte ikke cuten som gikk tirsdag.

Ladies European Tour 2024 starter med Magical Kenya Open på det afrikanske kontinentet i februar. 

Her er resutatene

Powered by Labrador CMS