Q School-finalen//

To norske igjen i kampen om gullbilletten: – Kjekt med birdier

I årets Q School-finale er det bare de 65 beste som får lov til å spille den siste og avgjørende sisterunden i Marokko. To av de norske kvinnene kom seg på riktig side av grensen.

Renate Grimstad klatret enormt i Q-Schools fjerde turneringsdag.
Publisert Sist oppdatert

Fra lørdag til og med onsdag kjemper 151 spillere om tjue gullbilletter som gir fulle spillerettigheter på Ladies European Tour (LET) i 2024. I feltet er det Dorthea Forbrigd (Oslo GK), Renate Grimstad (Stavanger GK), Maiken Bing Paulsen (Drammen GK), Julie Boysen Hillestad (Atlungstad GK) og Kristin Simonsen (Meland GK) som representerer de norske fargene.

Etter tre av fem runder var det Oslo-jenta Forbrigd som ligger best an. Mandag fulgte hun opp sin gode start fra lørdag og gikk en runde på 71 slag (–2) på samme bane hun startet på.

Dermed lå hun på 27. plass (–4 totalt for turneringen) etter et drøyt halvspilt finalesteg, og absolutt på skuddhold for fulle spillerettigheter på neste års Ladies European Tour.

For de tjue beste får kategori 12 på neste års tour (fullt kort), mens topp-50 får kategori 16 (delvis kort).

Grimstad blant dagens beste

Etter tirsdagens fjerderunde var det derimot en annen norsk kvinne som gjorde et stort byks på ledertavlen. Renate Grimstad brukte nemlig bare 66 slag (–7) og leverte en av dagens beste runder. Bare to andre i hele feltet brukte like mange slag, og kun en annen brukte 65.

Grimstad gikk fra +2 sammenlagt til –5 for turneringen, og klatret helt opp til delt 24. plass med én runde igjen å spille.

Super-runden inneholdt hele seks birdier,  én eagle og én bogey. Stavanger-jenta overtar dermed tittelen som «beste norske» i Q School-finalen.

– Det var moro å spille i dag! Fortsatte bra spill fra tee og fikk i gang putteren også, så da ble det et par birdier – det er jo alltid kjekt, forteller Grimstad til Norsk Golf etter 66-runden.

– Spilleplanen har funket bra, så jeg tenker å fortsette med den i morgen, sier hun videre.

Dorthea Forbrigd (Oslo GK)

Dorthea Forbrigd leverte også mange birdier på fjerderunden, men de ble dessverre nullet av litt for mange bogeyer. Med fem av hver valør ble det en runde på par for Oslo-jenta. Hun ligger på delt 30. plass, og gleder seg til den siste spilledagen i Marokko.

– Jeg er veldig fornøyd med spillet mitt så langt. Det har vært veldig bra fra tee, og har hatt mange bra innspill. Men jeg har litt å hente rundt, og på, green, sier hun til Norsk Golf før det hele skal avgjøres onsdag.

Klarte ikke cuten

I finalen går det en cut etter fire runder hvor kun de 65 beste får spille den siste og avgjørende femte runden. Dessverre var det tre norske utøvere som havnet på feil side av den streken på tirsdag.

Maiken Bing Paulsen var nærmest av de tre, og bare ett surt slag unna riktig side. Hun endte på en bitter 67. plass på scoren +2.

Kristin Simonsen (104. plass, +8) og Julie Boysen Hillestad (112. plass, +9) er de to siste norske på listen.

Selv om det er blodig alvor klarer de norske utøverne å koble av. Maiken Bing Paulsen (stående t.v.), Dorthea Forbrigd og Julie Boysen Hillestad (liggende).

I finalen spiller utøverne på to forskjellige baner (Royal Golf og Al Maaden) i Marrakesh, Marokko. De to er noe forskjellige og før turneringsstart beskrev Boysen Hillestad de to banene som dette:

– Royal Golf er en trang bane med harde greener. Her gjelder det å holde ballen i spill og sikte midt på green. Al Maaden er mer åpen og litt lenger. Men banen er par 73 med fem par 5-hull.

På finaledagen skal alle de resterende 65 utøverne spille på Al Maaden.

Nataliya Guseva leder finalen på scoren –19.